Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам

...
Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам
Коментари Харесай

Митрофанова пред Карбовски: Бих гласувала за Възраждане, ако бях българка

" Ако бях български жител, бих гласувала за този, който разбирам - за " не поддържам никого " или Костадин Костадинов (бел. ред. лидерът на " Възраждане " ). "

Това разгласи съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова в изявление за Мартин Карбоски, което е оповестено в неговия видеоблог в " Ютюб ".

" Защо бих постъпила по този начин ли? Защото може би от всички да ги назовем условно опозиционни партии, той най-малкото изразязва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има уравновесен метод във външната политика ", изясни още Митрофанова.

Интервюто е оповестено в сряда - денят, в който в Народното събрание Асен Василев от " Продължаваме промяната " намерено назова " Възраждане " прокремълска партия. Митрофанова обаче пази Костадинов и отхвърля той да съставлява ползите на Москва.

" Не, не бих споделила, че той съставлява съветските ползи в България. Може би - " Русофилите ". Да, несъмнено. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е (Николай) Малинов ", дава отговор Митрофанова.

" А финансирате ли Малинов ", пита Карбовски.

" Не, по какъв начин... Не. Ние от посолството не финансираме никого ", отвръща тя. На няколко пъти в изявлението Митрофанова акцентира, че Русия няма пари сега да заплаща нито на политици, нито на публицисти. 

Руската посланичка прави и къс разбор на политическата обстановка в България.

" ГЕРБ е партия, която е била в ръководството задоволително дълго време, има своите мощни страни, по тази причина и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, по какъв начин да го кажа- това е змей, само че собствен змей. Политическа партия изгубиха много от позициите си, само че в коалиция с Демократична България получиха положителни проценти, само че те също към този момент са познати лица ", споделя тя. 

Митрофанова разгласи, че хората желали да дойдат нови лица в политиката и направи забележка на партиите, които приказват, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР