Ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от

...
Ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от
Коментари Харесай

Зарков: Ако БСП се яви на още едни избори с Корнелия Нинова, катастрофата е неизбежна

Ако Българска социалистическа партия се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то злополуката е неизбежна. Така отговори пред Крум Зарков на въпрос какво чака левицата при възможен предварителен избор.

" Българска социалистическа партия няма ролята в българския политически живот на подпирачка. Тя не може дълго време да живее в тази роля. Тя би трябвало да откри доста бързо ролята си на огромна лява прогресивна партия, която моделира публичния и обществения живот или управлявайки страната, или бидейки главната му съпротива ", разяснява той.

Според него е малко евентуално да има втори мандат на Политическа партия в границите на това Народно заседание.

Крум Зарков изясни, че е време да се избере и краткотрайно управление на Българска социалистическа партия.

" В неделя ще имаме Национален съвет и би трябвало доста бързо да бъде плануван конгрес. Струва ми се, че към отбелязването на годишнината на партията на връх Бузлуджа това е добър миг конгресът да избере краткотрайно управление. Естествено, че в този момент не може да организираме директни избори за ръководител, само че и това ще пристигна. А това краткотрайно управление да преведе партията през този нов, най-вероятно избирателен интервал, след което да си организираме процедурата за избор на нов ръководител, на която се надявам да се явят хора с разнообразни аспекти ", сподели Зарков.

Той съобщи, че не би приел пост в възможен длъжностен кабинет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР