Ако БСП получи третия мандат, не съм сигурен, че в

...
Ако БСП получи третия мандат, не съм сигурен, че в
Коментари Харесай

Румен Овчаров: На колко етапа ще бъдат отстранени ГЕРБ е сложен въпрос, но първият етап завърши

Ако Българска социалистическа партия получи третия мандат, не съм сигурен, че в обстановката, в която се намира, може да изиграе основната роля да сформира държавно управление. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Румен Овчаров, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Дали Българска социалистическа партия ще одобри мандата е тематика, която би трябвало да се обмисли, само че това няма значение от позиция на смяната, добави той. Промяната е реалност.

" На какъв брой стадия ще върви отстраняването на ГЕРБ от властта е по-сложен въпрос, само че първият стадий приключи. ГЕРБ към този момент не е тази партия, която беше ", уточни Овчаров.

Той напомни, че през лятото е коментирал, че Бойко Борисов бяга от служебно държавно управление на президента, тъй като желае да си подсигурява купения и корпоративния избор. " Но и тогава беше ясно, че бягайки от обстановката и гарантирайки си това, той може да влезе в обстановката от 2016 година, когато вълната беше толкоз огромна, че купеният и корпоративният избор не му свършиха работа. Сега ще се случи същото ", сподели той.

Овчаров изрази подозрение, че така наречен сили на смяната ще съумеят от първия път да намерят общ път и да тръгнат дружно напред. Идеята е да се договорят за няколко неща, които би трябвало да се случат за доста малко време, с цел да тръгне процесът на смяната, очерта той.

По думите му това не се следи сега и ненапълно се дължи на неточност на Слави Трифонов, който се е оповестил против Българска социалистическа партия, а в този момент търси метод за намиране на ненаселен остров в средата, " само че ми се коства, че там го чакат познати или непознати другарчета, които може да му изиграят неприятна смешка ".

Според Румен Овчаров президентът няма интерес от служебно държавно управление и няма интерес от такова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР