Ако БСП бъде поканена на разговори за правителство ще участва

...
Ако БСП бъде поканена на разговори за правителство ще участва
Коментари Харесай

БСП ще се включи в преговори, но без ултиматуми

Ако Българска социалистическа партия бъде поканена на диалози за държавно управление ще взе участие в договаряния, не и в ултиматуми. Това съобщи от трибуната на Народно събрание в декларация от името " Българска социалистическа партия за България " водачът на социалистите Корнелия Нинова. Според нея изходът от тези договаряния е неразбираем, само че за Българска социалистическа партия той ще бъде решен само от членовете й с вътрешно-партийно допитване. " Искаме да дадем своя принос в разговора и в намирането на решения в рецесиите, а не да бъдем част от тази рецесия, която вие всеки ден задълбочавате - и ГЕРБ, и Политическа партия с този спектакъл, който разигравате ", обърна се към залата Нинова. Тя даде обещание диалогичност, само че изиска и да се спрат ултиматумите.
В декларацията водачът на Българска социалистическа партия акцентира още веднъж, че Народното събрание е блокиран освен от през днешния ден, а повече от година и половина, изпълнителна власт няма, тъй като няма работещо постоянно държавно управление. Нинова бе безапелационна, че неустойчивостта е обхванала и трите управляващи в България, които се ритат между тях и от това цялата структура се клати.
" Имаме потребност от тъкмо противоположното - непоклатимост, сигурност и предвидимост. Има потребност от водачество и от смели хора, които да вземат решения, въпреки и непопулярни от време на време. Първо, съгласно нас, би трябвало да се стабилизира законодателната власт ", разяснява още Нинова. Тя очерта и държанието на двете най-големи обединения в Народното събрание и го дефинира като " наиграване ".
" Всички сте уверени, че хаосът е цялостен, че страната има потребност от непоклатимост, тъй като нещо от това, което Бойко Борисов преди малко е споделил, е най-притеснително - добре си играе, тези ще поканя, тези ще поканя. Но най-притеснителното, което споделя за страната и народа е: " При днешната обстановка бюджет няма да бъде признат ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия от парламентарната естрада. Тя попита и какво прави страната от юни нататък, какво ще се прави със заплатите, пенсиите, обществените заплащания, лечебните заведения, учебните заведения. 
Затова Нинова прикани за ред и отхвърли да разреши Българска социалистическа партия да бъде вкарана в играта, нито да е маша тази игра. " Може сред вас да има натискачи на бутони по банките, само че ние не сме такива. Няма да бъдем аварийна гума на нито една тротинетка. Казвам тротинетка, тъй като не звучите като сериозен автомобил, който ще изтегли България от рецесията. Резервна гума няма да ви бъдем. Няма да бъдем натискачи на копчета на непознати стратегии и държавни управления, за които не сме разговаряли. Няма да бъдем и заслон за вашето изтощение - на първия и втория, чиято отговорност е да създадете държавно управление и да управлявате страната " заключи Корнелия Нинова.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР