Ако Broadcom придобие Qualcomm, американските военни имат опасения, че в

...
Ако Broadcom придобие Qualcomm, американските военни имат опасения, че в
Коментари Харесай

САЩ виждат риск за националната сигурност от сделката на Qualcomm и Broadcom

Ако Broadcom придобие Qualcomm, американските военни имат опасения, че в границите на 10 години " в действителност ще има преобладаващ състезател във всички тези технологии и това ще бъде Huawei "

Още по тематиката
Qualcomm купува NXP Semiconductors за 44 милиарда $

Така производителят на чипове се пробва да избегне личното си придобиване от Broadcom
21 фев 2018
Broadcom покачва офертата си за Qualcomm до 120 милиарда $

Надеждата на американската компания е да се стигне до договорка
5 фев 2018
Големите пари в дребните чипове

Broadcom натъртва на лицензионните проблеми на Qualcomm в опит да купи компанията
24 ное 2017
Broadcom приготвя оферта за пазаруването на Qualcomm

Ако производителите на чипове се слеят, това би била най-голямата договорка в историята на софтуерната промишленост
6 ное 2017
Qualcomm упреква Apple поради патенти

Отношенията сред двете компании не престават да бъдат обтегнати
10 юли 2017
Qualcomm означи положителни резултати за тримесечието макар Apple

Производителят на iPhone отхвърли да заплати 1 милиарда $ на производителя на чипове
20 апр 2017 Органите за национална сигурност на Съединени американски щати виждат опасности, които изискват цялостно следствие на офертата на производителя на чипове Qualcomm за основаната в Сингапур компания Broadcom на стойност 117 милиарда $, оповестява Reuters.

Притесненията

Загрижеността на държавното управление на Съединени американски щати се отнася до рисковете, свързани с връзките на Broadcom с задгранични субекти, сподели в писмо представител на финансовото министерство, без да разпознава кои са тези страни.
Комисията за задгранични вложения подреди обзор на сигурността на договорката, препоръчана от Broadcom в неделя, което накара Qualcomm да отсрочи съвещание на акционерите на 6 март.
В писмото се споделя, че както при всяко следствие, прегледът ще прегледа вероятния риск от неназован " артист ", работещ посредством Broadcom, да навреди на националната сигурност в Съединени американски щати.

Комисията, формирана от представители на министерствата на защитата, правораздаването, търговията, енергетиката и вътрешната сигурност, прави оценка препоръчаните задгранични покупко-продажби за закупуване на американски активи, с цел да се подсигурява, че те няма да навредят на националната сигурност.
Междуведомственият орган, управителен от Министерството на финансите, рядко се занимава със сливания, преди фирмите да сключат съглашение, наблягайки терзанията на Съединени американски щати във връзка с отбраната на технологията на произвеждане на полупроводници.

5G предизвикването

Прегледът на договорката с Broadcom илюстрира разширението на фокуса на държавното управление на Съединени американски щати върху конкурентоспособността на промишлеността в областта на полупроводниците, до момента в който Китай напредва, оповестиха регулаторните специалисти.

Белият дом е угрижен, че китайските компании, в това число огромните производители на мрежови устройства и производители на мобилни телефони като Huawei, ще се възползват от всевъзможни благоприятни условия, с цел да поемат водеща роля в идващото потомство мобилни телефонни мрежи, известни като 5G.

" Преминаването към китайско владичество в 5G ще има обилни негативни последствия за сигурността за Съединени американски щати ", се споделя в писмото на органите по сигурност.

Broadcom разгласи в изказване, че сътрудничи на комисията. " Няма подозрение, че договорката Broadcom - Qualcomm ще обезпечи доста повече запаси за вложения и развиване. " Broadcom съобщи предходната година, че възнамерява да реалокира централата си в Съединени американски щати от Сингапур. Преминаването към китайско владичество в 5G ще има обилни негативни последствия за сигурността за Съединени американски щати. Ако Broadcom придобие Qualcomm, американските военни имат опасения, че в границите на 10 години " в действителност ще има преобладаващ състезател в тези технологии и това ще бъде Huawei ".

Huawei построява по-близки търговски връзки с огромните телекомуникационни оператори в цяла Европа и Азия, поставяйки компанията в добра позиция, с цел да води международната конкуренция за 5G мрежи, макар терзанията на Съединени американски щати.

Компанията има господстващо състояние в Китай, който се чака да се трансформира в най-големия международен пазар на 5G, само че също по този начин към този момент е съперник на Ericsson и Nokia на няколко доходоносни пазара.

Акциите на Qualcomm се намалиха с 3% от възходящата угриженост на вложителите, че сходен държавен надзор, необикновен за договорка, която към момента не е контрактувана, ще провали придобиването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР