Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот"

...
Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот"
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната инжекция живот


Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот " в опит ГЕРБ да изкара мандата си. Това сподели за утринния блок на Радио "Фокус " социологът Андрей Райчев.

Той изясни, че досегашните външни офанзиви към ГЕРБ от страна на опозицията, обществото и публицистите се трансформират във вътрешни.

,,Това образувало се вътрешногерберско напрежение е „ доста по-сериозна фаза на заболяването'', разяснява социологът. Според него обстановката с възможната оставка на Цветан Цветанов е фрапантна не тъй като той е фигура номер 2 в ГЕРБ, а тъй като е строителят на партията по места.

,,Аз не виждам особена тактичност тук. Това не е някаква загадка, която да лежи в добре затворен сандък, през нощта някой да го отвори и да изнесе тайната. Просто това е малко като обстановката на облак – почернява и в един миг гръмва. Къде ще гръмне не знаем, само че знаем, че това е неизбежно. При ГЕРБ е нещо сходно. Много им се събра, много време са на власт, натрупаха доста грехове. Ако би трябвало да направя метафора, тя би била с балон. Балон със затоплен въздух. Когато балонът стартира да пада, би трябвало да се хвърлят чували с пясък от него, с цел да се понижи тежестта и балонът да престане да пада. Е, Цветан Цветанов е с изключение на най-големият чувал, а и последният. Ако Борисов се реши да го махне, това ще бъде последна "инжекция живот ", която ще си бие в опит да изкара мандата си'', изясни той.

ГЕРБ е под морална присъда от дълго време – половината българи считат, че би трябвало да си върви, напомни Андрей Райчев. Според него на евроизборите следва да забележим дали моралната присъда на обществото ще се трансформира и в политическа такава.

,,На дневен ред е въпросът какво ще избере ГЕРБ – стратегическо или тактическо решение във връзка поста на Цветанов'', добави социологът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР