Ако Борисов е единственият, който взима решения, е по-добре да

...
Ако Борисов е единственият, който взима решения, е по-добре да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще подкрепим всеки, който застане зад нашите политики

Ако Борисов е единственият, който взима решения, е по-добре да не приказваме с контактьори, заяви съпредседателят на " Продължаваме промяната "

" Политическа партия ясно съобщи, че няма да поддържа ГЕРБ за сформирането на държавно управление с първия мандат, само че ще поддържа всеки, който застане зад нашите 16 политики, които са доста значими за българските жители. " Това съобщи в студиото на " Още от деня " по Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната ".

По думите му от " Продължаваме промяната " чакат в Народното събрание водачите на ГЕРБ да създадат диалог за тези политики, с цел да са сигурни, като градивна съпротива, кои ще поддържат и кои не.

Според Кирил ПетковПП ще поддържат политиката за повишаване на минималната работна заплата на 860 лева, бюджетен недостиг от 3%, увеличение на пенсиите с по-голяма скорост от инфлацията, спомагателни данъчни облекчения за младите фамилии.

" Те би трябвало да знаят къде да чакат поддръжка. Ако тръгнат отново с инхаус поръчките - няма да ги подкрепим ", сподели Петков.

Той е безапелационен, че желаят да водят диалози по политики с хората, които могат да взимат решения.

" Ако Борисов е единственият, който взима решения, е по-добре да не приказваме с контактьори. Първият мандат е отговорност на мандатоносителя и чакаме, че ГЕРБ биха почнали тази полемика. Единственото ни изискване е тя да бъде обществена пред камерите, с цел да няма какъвто и да било риск за подмолни сделки ", сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Но това не значи, че се е трансформирало мнението им за Бойко Борисов, сподели още той.

" Означава, че ние постоянно и в този момент имаме вяра, че в случай че ГЕРБ можеше да се реформира и да излъчи младите си водачи напред и в действителност те да взимат решения, това би било доста по-лесен диалог, само че откакто Борисов държи да бъде на лидерстката си позиция, има доста по-голям смисъл да се приказва с хората, които взимат решения, в сравнение с да се пращат емисари и контактьори, които могат единствено да предават известия ", сподели Кирил Петков.

Ако мандатът пристигна при Политическа партия, те ще поканят всички политически партии също пред камери, с цел да обсъдят значимите за България решения.

Повтори още един път, че Политическа партия са дали заричане пред гласоподавателите, че няма да създадат коалиция нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи и биха си го спазили. Ако ГЕРБ предложат кабинет с първия си мандат, Политическа партия първо биха им обяснили 16-те целта, в случай че ги предложат - ще гласоподават " за ", само че за самия кабинет ще гласоподават " срещу ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР