Ако беше работило НС в четвъртък и петък нямаше да

...
Ако беше работило НС в четвъртък и петък нямаше да
Коментари Харесай

Денков: Това, че не работи НС, пречи да се решат важните въпроси

Ако беше работило Народно събрание в четвъртък и петък нямаше да има изявление на Орбан. Нека да се порадваме, това несъгласие на Нидерландия ни попречи предходната година да влезем в Шенген, неговото унищожаване не беше елементарно по никакъв начин, съобщи пред Нова тв министър председателят Николай Денков.


Това, че не работи Народно събрание, пречи да се решат значимите въпроси, уверен е министър председателят. Ние бяхме споделили, че в петък ще падне ветото, само че това решение не мина в периода, в който бяхме споделили, уповавам се в понеделник това да мине в Народното събрание, посочи той. Блокада пред банката не би трябвало да има, това не е конституционният метод да се вземат решение въпроси в обществото. Таксата не е ориентирана по отношение на Унгария и нейното население, споделил съм го това и на сръбския министър-председател. Вероятно може да се употребява като мотив, само че би трябвало да премахнем този мотив и да знаем, че с Унгария не би трябвало да има проблем, уточни Денков. Няма неприятно, че Борисов и Орбан са говорили, значимото е най-после какво е решението, акцентира министър председателят и добави, че персонално той не е приказвал с Борисов по този въпрос. Няма да позволим таксата да се трансферира върху Унгария, сподели още Денков. Очаквам нидерландският парламент да гласоподава за отпадането на ветото. Оценката за България е позитивна за напредъка, сподели Денков и означи, че би трябвало да има прогрес по сухопътните граници. Дали механизъм или друго, само че това е същината на договарянията, които водим. Въпросът е да не стоим като заложници на решения, които могат да зависят от вида дали има избори или не в дадена страна, съобщи Денков.

Държим на съглашението за държавното управление, аз доста добре работя с Мария Габриел. За мен изрично Габриел би трябвало да бъде идващият министър-председател, уверен е Денков.

За ПСА, той разяснява, че думата безчовечие ще употребява за други обстановки, а не за махане на паметника. Демонтажът се прави по метода, по който е инсталиран, той е инсталиран на части и би трябвало специфичен метод. Следват се софтуерните правила, уточни министър председателят. Законно е демонтирането, означи още той. Това не е боен монумент по смисъла на закона, нито е монумент на културата и не предстои на регулации. Доколкото разбрах липсва документ, в който се разказва, че министърът на културата би трябвало да позволи след мнение на експертен съвет прекачване, чакам на следващия ден Министерството на културата и регионалната администрация на София да излязат с публично изказване по тематиката, акцентира Денков. Според него, мястото на паметника е в Музея на социалистическото изкуство.

За неразрешеното изявление на съветския дипломат Митрофанова по БНР, Денков сподели, че не би трябвало да се месят посланици или политици какво ще се показва в едно радио или телевизия. „ От друга страна радиото и малкия екран би трябвало да имат ясни правила какво е разрешено и какво не “, уточни Денков. Крайно време е въпросът да се реши за интервютата, които се дават в БНР и Българска национална телевизия. Има си стандарти за парите, които даваме и те би трябвало да са ясни, не би трябвало да има политически напън, означи още Денков.

България би трябвало да се приготвя за момента, в който може да бъде застрашена, не директно. Но би трябвало по тази причина да си модернизираме въоръжените сили и да съблюдаваме проектите на НАТО. Ако това стане, България няма да бъде застрашена, само че в случай че продължим да се държим все едно такава опасност няма, тогава може България да бъде застрашена, разяснява Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР