Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е спасен.

...
Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е спасен.
Коментари Харесай

Контраадмирал Михайлов: Ако беше катапултирал, майор Терзиев щеше да е спасен

 Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е избавен. Това сподели на брифинг на Военноморски сили във Варна контраадмирал Кирил Михайлов по отношение на издирването на останките на падналия изтребител МиГ-29 на 9 юни край Шабла. Пред публицисти той сподели фотоси с елементи на самолета, само че посочи, че огромна част от тях са разпръснати по морското дъно, освен това извънредно раздробени.

" Надеждите ни да намерим по-голяма непокътната част от самолета, която да бъде елементарно извадена, а в следствие да бъде извадена и черната кутия от нея, се опровергаха.

В момента Минен ловджия " Цибър “ обследва региона и всички остатъци се изследват благодарение на отдалечено управляеми апарати.

Към този миг удостоверявам мястото където е аварирал самолета и това, че ние продължаваме обследването в региона. Все още не е открита черната кутия. Сами разбирате, че това е голяма повърхност – към 1кв./км. с дълбочина 70 метра “, сподели още контраадмирал Кирил Михайлов.

Той напомни, че малко откакто се открива загубата на изтребител МиГ 29, Военноморските сили са почнали интервенция по търсене и избавяне. След потвърждаване, че откритите биологични остатъци са с човешки генезис е почнало издирването на останките на изчезналия изтребител.

Контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че е бил разчетен нов регион на интервенцията, този път за търсене на остатъци по дъното на морето. Още първоначално са били открити и извадени елементи от оборудването на самолета, които са били извадени от водната повърхнина от екипажите на корветите " Бодри “ и " Решителни “ и предадени на органите на Военна прокуратура, която организира следствието за случая.

" В тази интервенция участваха 4 кораба от Военноморски сили, два вертолета, три гранични полицейски катера, общо 260 индивида от Военноморски сили взеха присъединяване в тази интервенция и 21 индивида от Гранична полиция.

Както знаете, беше извършена работна среща с жители и компании, които имат касателства към издирването и търсенето в морето. Те участваха в първия стадий на издирването. За страдание заради утежняване на метеорологичната конюнктура на 13 остана да работи единствено минен ловджия 32, който остана да довърши обследването на региона на 14-ти юни.

Открити бяха стотици контакти на дъното, тези които представляваха опция да са от самолета бяха обследвани с дистинционни подводни апарати, само че за жалост за нито един от тях не се удостовери, че е част от самолета “, сподели още контраадмирал Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР