Ако беше истина, сделката щеше да бъде първа по рода

...
Ако беше истина, сделката щеше да бъде първа по рода
Коментари Харесай

Бизнесът с незаконно създадени аватари на известни личности привлича много апетити

Ако беше истина, договорката щеше да бъде първа по рода си. Говорител на артиста сподели пред Военновъздушни сили обаче, че Брус Уилис няма „ никакво партньорство или съглашение ” с компанията. Представител на Deepcake също удостовери, че единствено Уилис има права върху лицето си.

Компаниите за „ надълбоко подправяне ” (Deepfakes) употребяват изкуствен интелект (ИИ) и машинно образование, с цел да основават реалистични видеоклипове, най-често със звезди или политици. За артисти като Брус Уилис, които към този момент не могат да играят, технологията има капацитета да промени играта.

Предисторията на цифровия двойник на Брус Уилис стартира предходната година, с „ дълбока имитация ” на артиста, употребена в реклама на съветската телекомуникационна компания „ Мегафон ”. Технологията, както и рекламата, са основани от Deepcake– компания на съветски програмисти, записана в щата Делауер, Съединени американски щати. На уеб страницата си Deepcake се показват като експерти в потреблението на ИИ в региона на deepfakes.

От Deepcake акцентират пред BBC: „ Брус Уилис несъмнено ни даде единодушието си, както и доста материали,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР