Ако Байдън бъде преизбран, той ще встъпи във втория си

...
Ако Байдън бъде преизбран, той ще встъпи във втория си
Коментари Харесай

Съспенсът около кандидатурата на Байдън за нов мандат се очаква да приключи днес

Ако Байдън бъде избран отново, той ще встъпи във втория си мандат на 86 години. Самият той към този момент съобщи: " Възнамерявам още веднъж да се кандидатирам. Ще научите повече напълно скоро ", като съгласно американски медии формалното оповестяване на кандидатурата ще стане през днешния ден посредством видеообръщение.

Датата не е определена инцидентно. На 25 април преди четири години Байдън разгласи, че се впуска в президентската конкуренция, в края на която той лиши републиканеца Доналд Тръмп от втори президентски мандат.

Тръмп към този момент разгласи, че ще се кандидатира, само че той е обект на доста правосъдни процедури и беше упрекнат от съд в Ню Йорк по един от случаите, по който бе разследван.

Байдън счита, че веднага като е победил Тръмп един път, ще го направи повторно. Но огромната незнайна е какво ще стане, в случай че в конкуренцията Байдън се озове пред по-млад републикански кандидат за поста.

Името на губернатора на Флорида Рон ДеСантис, твърдолинейната фигура в десницата, се загатва доста в тази тенденция. Десантис, който е на 44 години, към този момент не е оповестил желанията си.

Това ще бъде четвъртата кандидат-президентска акция за Байдън. Той се бори за поста и през 1988 година, и през 2008 година

През януари той се подложи на обзор, който сподели, че е в положително здраве. Но напоследък той направи и някои гафове и би трябвало в този момент да чака от ден на ден нападки от страна на републиканците по отношение на остротата на мозъка си, отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР