Ако българската държава не беше издала тази заповед, тя щеше

...
Ако българската държава не беше издала тази заповед, тя щеше
Коментари Харесай

За милиони евро санкции, ако не спазваме НАТУРА 2000, обясни Нено Димов

Ако българската страна не беше издала тази заповед, тя щеше да понесе глоба от Европейската комисия. Това разгласи на ексклузивен брифинг в Министерство на околната среда и водите във връзка митингите на жители от Шабла, Каварна и Балчик министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Той уточни, че глобите биха били първо еднократна в размер на няколко милиона евро, и второ - ежедневна глоба от 20 000 евро.

Припомняме, тази заран пред община Каварна, където течеще публично разискване на проекта за ръководство на Калиакра, се събраха притежатели на земи в района, които стачкуват против наложената безспорна възбрана за земеделие и строителство в парцелите, които попадат в зона Натура 2000 в общините Каварна, Балчик и Шабла.
Те сложиха ултиматум на премиера Борисов да позволи казуса до 12.30, което и провокира изключителната конференция на министър Нено Димов. След митинга пред общината, протестиращите затвориха и пътя към румънския град Констанца.

В началото на конференцията Димов уточни, че това е проблем с повече от 10- годишна отминалост и по думите му, с подписването на заповедта той е икономисал милиони на българските данъкоплатци.

Нено Димов акцентира, че подписаните от него ограничения не плануват каквото и да било срутване, а комисията ще смята, че България е изпълнила правосъдното решение. " При всички положения ще създадем разяснителна акция ", пое ангажимент Нено Димов.

Според министъра концепцията на публичното разискване е да се чуят всички заинтригувани страни и това да бъде отразено в окончателното решение, което ще вземе Министерство на околната среда и водите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР