Ако България съумее успешно да преговаря с президента Макрон вероятно

...
Ако България съумее успешно да преговаря с президента Макрон вероятно
Коментари Харесай

Стефан Манов: Ако преговаряме успешно с Макрон, тежестта ни в Европа ще нарасне

Ако България съумее сполучливо да договаря с президента Макрон евентуално тежестта ни в европейското семейство доста ще нарасне. Това сподели в изявление за „ Фокус “ Стефан Манов, анализатор, наблюдаващ от дълги години френският публичен живот по отношение на обиколката на президента на Франция Еманюел Макрон в страните от Централна и Източна Европа.
Във връзка с това за какво в обиколката не са включени Полша и Унгария и какво обръщение изпраща френският президент с това решение, Манов разяснява: „ Очевидно Полша и Унгария в последните години от ден на ден се откъсват от главните полезности на Европейски Съюз. Тук нямам поради икономическата сфера, а фундаментът на Европейски Съюз – демократичните полезности и свободи на гражданското общество “. „ Очевидно е, че президентът Макрон не счита, самият той го е заявявал, че политиката на Орбан и на полското държавно управление подхождат на тези фундаментални полезности на Европейски Съюз. Този знак е повече от явен. Независимо, че Полша е най-голямата източноевропейска страна, Унгария също е една от забележителните по отношение на прилежащата Чехия да вземем за пример, методът на Макрон е - „ мога да беседвам със всички, които споделят фундаменталните полезности на Европейски Съюз “ “, добави той.
„ Ако гледаме какъв е шансът за България и какво това може да донесе на страната ни, несъмнено е, че тежестта на България и Румъния доста нарастват в Европейски Съюз. Ако се върнем на директивата за командированите служащи, то тя е от сферата на европейски регламенти, които могат да бъдат ревизирани не с консенсус от всички 27, а с болшинство. Знакът е доста забавен “, сподели още Стефан Манов. По думите му, в случай че България и Румъния съумеят сполучливо да договарят през днешния ден и на следващия ден с президента Макрон евентуално тежестта им в европейското семейство, към масата на европейските водачи, обилни ще нарасне.
„ Това е сложен миг, само че може да бъде и късмет за стъпване на по-високо равнище. Не е загадка, че България значително е отвън полезрението на европейските водачи. Малко се приказва и написа, а и малко тежи България на масата на европейското семейство “, добави Манов. „ Тук виждам опцията ни на тази аудиенция да подкрепим президента Макрон в промените на Европейски Съюз. Нека напомня, че те не се заключават единствено в директивата за командированите служащи. Значително по-същественото е приемането на европейски бюджет, следен от Екологичен потенциал, министър на финансите на европейско равнище, по този начин да се каже. Тоест това са обилни структурни промени, които знаем, че до известна степен се стопират от Германия. Макрон търси нови съдружници, които да бъдат част от новия европейски мотор, който ще изведе напред Европа и ще разреши да върне европейската фантазия в европейските общества “, посочи Стефан Манов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР