Ако България иска да има способности да охранява своето небе,

...
Ако България иска да има способности да охранява своето небе,
Коментари Харесай

Купуването на само 8 самолета F-16 е като да си вземеш половин кон

Ако България желае да има качества да охранява своето небе, тя би трябвало да има една ескадрила изтребители F-16, сподели служебният боен министър Георги Панайотов в Народното събрание.

" Когато Народно събрание взе решение да се купуват 8 самолета F-16, от позиция на военните качества, това е все едно да ви разрешат да си вземете половин кон. С половин кон нищо не става. Една ескадрила се състои от сред 14 и 16 самолета. Ако България желае да има качества да охранява своето небе, тя би трябвало да има една ескадрила ", изясни военният министър.

Служебният кабинет задвижи процедурата по закупуването на още 8 изтребители F 16 oт Съединени американски щати и " Локхийд Мартин ", както е планувано в признатия от Народното събрание капиталов план, само че ГЕРБ го нападна остро.

Служебният министър на защитата Георги Панайотов, само че това не обвързва страната ни с възможна договорка, защото тя би трябвало да мине през Народното събрание, излиза наяве от отговор на служебния боен министър на парламентарен въпрос, заложен от депутата Христо Гаджев (ГЕРБ).

" Крайното решение по кое време, при какви условия и на каква цена, България ще доокомплектова ескадрилата си с F16 е в пълномощието и отговорностите само на Народно събрание ", сподели Панайотов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР