Ако България бъде приета в Шенген още от януари, страната

...
Ако България бъде приета в Шенген още от януари, страната
Коментари Харесай

Стоянов: Ако януари влезем в Шенген, имаме готовност веднага да промени организацията на границата

Ако България бъде призната в Шенген още от януари, страната ни има подготвеност незабавно да реорганизира инспекциите по летищата.
Прочетете още
Това сподели в отговор на Българска телеграфна агенция министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той напомни, че страната ни от дълго време е изпълнила всички условия за влизане в Шенген. Освен това страната ни получи следващ позитивен отчет в края на ноември. Вътрешният министър чака в идващите дни Народното събрание на Нидерландия да гласоподава решение, с което да поддържа влизането на България в Шенген.

Остава Австрия, съгласно която шенгенското пространство не действа по този начин, както би трябвало като цяло. Но България няма по какъв начин да вземе отношение. Вървят дейни работи на всякакво равнище, сподели още Стоянов и изрази вяра решението да бъде взето напълно скоро.

До дни ще проработи нова техника, с която да бъдат изготвяни проби на водачи, при подозрение за приложимост на алкохол и опиати. Отделно от това е подсилена конструкция в бранша за криминалистиката на Министерство на вътрешните работи, сподели Калин Стоянов.

По думите му е повишен щатът на Военномедицинска академия, където след приемане на уред ще се работи на денонощен режим. По този метод към този момент няма да се чака шест месеца за експертизи. Подобни апарати ще има и в Министерство на вътрешните работи, сподели министърът.

Министерство на вътрешните работи отговори на упованията на хората, а през идващите седмици ще реализираме още резултати и по други линии, уточни той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР