Ако бъде задържан Борисов или Делян Пеевски, това ще е

...
Ако бъде задържан Борисов или Делян Пеевски, това ще е
Коментари Харесай

Росен Миленов: Мафията в България са 15 000 души, заграбили двеста милиарда лева

Ако бъде арестуван Борисов или Делян Пеевски, това ще е единствено забележимата част на айсберга, сподели специалистът по национална сигурност

"Адмирирам желанието на всеки един общественик да бори проведената престъпност. От експертна позиция обаче - това, което се случва, е несериозно и несъстоятелно ".

Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на специалистът по национална сигурност и цивилен деятел Росен Миленов. Думите му бяха по отношение на заложен въпрос от водещата, касаещ заявените планове от министър-председателя Кирил Петков за битка с престъпността.

"Тук сме го коментирали, може би от 6-7 години приказваме, че проведената престъпност или мафията - както желаете я наречете, това, което е превзело цялата страна, не са 50, 100, 200 индивида. Това е мрежа от 15 000 лица, които са заграбили 200 милиарда и те в действителност преобладават стопански, политически и даже в обществената среда в страната ", напомни Миленов.

"Връщаме се на това какво има в службите. Аз съм го казвал, правили сме митинги пред ДАНС. В службите има цялостна, всеобхватна информация за всички незаконни схеми, които се случваха в последните 32 години ", още веднъж напомни някогашният чиновник на службите за сигурност, който е виждал нещата от вътрешната страна.

"В 150 страници в детайли е разказано каква е ролята на службите, прокуратурата, съда, както и на всички останали държавни органи в спомагането на проведената престъпност, а не в противодействието й ", сподели той и посочи, че тези 150 страници са от негов разпит откакто е напуснал службите през миналото десетилетие.

"В България всичко това, което знаем като мутри, като стопански лица олигарси, са кръгла нула. Те не са мафиоти. Мафиотите са политиците и назначените от политиците на висши управителни длъжности в трите управляващи - изпълнителна, законодателна и правосъдна ". твърди Росен Миленов.

"Хората чакат арестувани лица и лишаване на добито имущество по противозаконен метод в интерес на страната ", заключи той упованията на гражданското общество.

"Мрежата от 15 000 в тесния и необятния смисъл има монопол върху средствата от Европейския съюз, върху бюджета, върху всяка една пазарна ниша, без значение дали става дума за хранително-вкусовата, за търговията с акцизни артикули и така нататък Службите имат капацитет в границите на 15 дни да открият по действен, мълчалив метод доближените лица до всеки един от така наречен политически лица, в това число Борисов. След това би трябвало да се желае откриване на банкова загадка, като това може да стори прокурорът, защото той има право на това без позволение от арбитър. Оперативните лица или проверяващите служители на реда би трябвало да желаят позволение от арбитър ", разяснява Миленов, а по-късно продължи по този начин:

"Личността Гешев по законоустановения метод не е проблем да бъде разследвана при съществуване на добити данни. Прокуратурата са едни писалищен писари. Очите, ушите и ръцете на прокуратурата са службите. Те по мълчалив метод могат да открият лица, да открият условия, там са хората, които могат да боравят със специфични разследващи средства, да вършат оперативни комбинации и ред други неща, които са част от оперативната активност. За това, в случай че има политическа воля, когато държиш изпълнителната власт не е проблем да събереш събитията, при които е бил назначен Иван Гешев, дали някой и с какви пари е подсигурил за неговото значение, дали на него са му дадени пари за самото предопределение и с кои лица е обвързван. Споменах за оперативна композиция, а това значи, че можеш да работиш във връзка с лица, които са доближени до Гешев, през които той е уязвим и да поставиш прокуратурата пред приключен факт. Тогава към този момент може да изкараш пред обществото данни, че основният прокурор в качеството си на подобен обезпечава чадър на тези лица. Например да вземем един Делян Пеевски. Имам възприятието, че непрекъснато го ревизират, заграбил е 500-600 милиона, а може би и повече, и най-после ще се окаже, че е останал единствено с Опела си, с който влезе в политика. Той непрекъснато разпродава всичко ".

"Ако бъде арестуван Борисов или Делян Пеевски, това ще е единствено забележимата част на айсберга. Отдолу са 15 000. Те са се крили зад необятния тил на Борисов, до момента в който той е лъгал, както и зад гърбовете на други политици. Той (б.р. Борисов) ще повлече всички тях - кой ли не е ходил в кабинета в Министерски съвет, в къщата му в Банкя, в ловните хижи, където е играл карти ", счита специалистът по национална сигурност.

"Така неречената Велика троица Делян Пеевски-Кирил Домусчиев-Георги Самуилов взимаха най-големите финансови активи, които обществото даже не може да си показа. Говорим за закононарушения с акцизни артикули - горивата, които отиваха към строителството и земеделието и така нататък ", съобщи още Росен Миленов, а след добави, че: "Може би някой филтрира информацията до министър-председателя ".

"Никой не е по-силен от страната. Това, че Иван Гешев не може да бъде махнат, са приказки за наивници ", означи той.

"Публично ще приканя и Гешев, и Рашков, и ръководителя на ДАНС, с цел да демонстрираме какво могат правораздавателните органи ", добави Росен Миленов към края на присъединяване си във ФАКТИ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР