Ако бъде одобрено членството на България в еврозоната през юли,

...
Ако бъде одобрено членството на България в еврозоната през юли,
Коментари Харесай

Пеканов: Цени в лева и в евро може да има от август, ако ни одобрят за еврозоната

Ако бъде утвърдено участието на България в еврозоната през юли, от август цените у нас ще бъдат двойни - в лв. и в евро. Обикновено решението от страна на Съвета на Европейски Съюз за влизане се взема през юли, по-късно през август би трябвало да се случи въвеждането на цени в лв. и в евро, изясни вицепремиерът по ръководството на европейските средства Атанас Пеканов пред Нова тв. 

Тече подготовката, тази седмица министър Велкова бе в Загреб, беседва с институциите там и черпим опит по какъв начин да избегнем част от проблемите, които са се случили, удостовери той.

През март или април ще желаяме отчет от Европа, който да каже дали сме подготвени за участие в еврозоната. Това зависи от дали сме бъдат покрити двата оставащи критерия - инфлацията, която продължава да бъде висока и би трябвало да спадне в допълнение, както и би трябвало да бъдат признати 3 закони, с цел да бъде рамката ни като европейската. Видяхме, че в Народното събрание има болшинство за еврото, тези закони би трябвало да бъдат признати, предизвести Пеканов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР