Ако бъда избран за управител на НЗОК, ще положа максимални

...
Ако бъда избран за управител на НЗОК, ще положа максимални
Коментари Харесай

За по-справедливо разходване на средствата от НЗОК ще се бори нейният кандитат за шеф

Ако бъда определен за шеф на НЗОК, ще положа оптимални старания, с цел да допринеса във допустимо най-голяма степен за по-справедливото разпределени на средствата от бюджета на Касата за здравна помощ, произведения, лекарствени артикули, помощни средства за хората с увреждания, прехвърляния за лекуване в чужбина посредством използването на регулации и надзор.

Това съобщи единственият номиниран за началник на органа Станимир Михайлов. Кандидатурата му бе издигната от ПП-ДБ. Той бе изслушан на изключително съвещание на Здравната комисия към Народонто заседание. Пред депутатите Михайлов бе безапелационен:

,,Бях номиниран от ПГ на ПП-ДБ за поста, само че желая да подчертая, че не съм политически привързан и отсега нататък ще запазя своя експертен профил във всяка една активност. Приемам номинацията с голяма отговорност и ще работя с представителите на всички парламентарно показани партии, в случай че получа необятна парламентарна поддръжка “.

Според него най-важната задача пред шефа на НЗОК е завършване на процесите по подписване на националните рамкови контракти с Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз. Както и да са остойностени дейностите според новия бюджет, като се откри баланс сред обезпечаването на достъп до здравна и дентална помощ, гарантиране правата на изпълнителите, залагане на количествени и качествени критерии за дейностите и облекчение на административната активност.

По думите му инспекция на епикризите при инспекция на болнично лекуване също е измежду опциите за възстановяване работата на НЗОК.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР