Ако бъда избран за президент ще повдигна въпроса и ще

...
Ако бъда избран за президент ще повдигна въпроса и ще
Коментари Харесай

Горан Благоев: Трябва да се сложи край на енергийната зависимост от Русия

Ако бъда определен за президент ще повдигна въпроса и ще желая спор върху това за какво България изостави своите различни енергоизточници. Това разяснява претендентът за президент Горан Благоев, повдигнат от Национално обединяване на десницата.

Въпросите във връзка енергийната рецесия са доста, само че на някои въобще не се дават отговори: „ Защо каскадите „ Горна Арда “ са замразени, за какво електроцентралата Никопол – Турну Мъгуреле е доведена до на никое място, за какво продължаваме да слушаме лъжи, че Белене е съвсем готово “. Също по този начин не е явен и отговорът на въпроса за какво не се прави правата Стара Загора – Комотини и газопроводът, който ще ни обезпечи действителния азербайджански газ, а не виртуалния, за който приказва Борисов.

„ Според нашите енергийни специалисти правата може да бъде приключена, при стиковка в страната, още до края на февруари, с всичките документи, документи, полагане на тръби и така нататък Това значи да имаме с 20% по на ниска цена газ от съветския! “, разяснява Горан Благоев.

„ Като държавен глава бих застанал и декларирал, че България е извънредно време да скъса със мощното съветско въздействие. България е под енергийната
взаимозависимост от Русия и на това би трябвало да се постави край, тъй като доста добре знаем в актуалната геополитика, по какъв начин тя се прави тъкмо с
изнудване посредством всевъзможни енергийни източници и достъпът до тях “.

Горан Благоев разяснява още, че като президент би отстоявал опцията България да стартира да дава хрумвания, послания и политики към Европейския съюз, а не да бъде покорният реализатор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР