Ако баба ви беше мъжка, Вие явно на боб ли,

...
Ако баба ви беше мъжка, Вие явно на боб ли,
Коментари Харесай

Ако баба ви беше мъжка. Карадайъ за изборните промени и мобилните секции

" Ако баба ви беше мъжка ", " Вие очевидно на фасул ли, на какво гледате ", " Поздравления " за кметовете и актива на Движение за права и свободи, че провежда мобилни секции по домовете на хората, които след това, става известно, гласоподават всеобщо за Движението. " Аз виждам нещо смущаващо там, където хората не са дали своят вот за Движение за права и свободи, а противоположното ".

Това са думи на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към журналистката Мария Цънцарова, направила изявление с него в петък на тематика изборните правила и резултатите. В този ден депутатите дебатираха до среднощ предложенията на " Хартиената коалиция ", а ден по-рано, поради отпора на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " след три часа кавги, бе признато единствено заглавието на плана.

По думите на Карадайъ това било " нервност ", а депутатите съперници на всеобщото връщане на хартията и превръщането на машините в " принтери " - " истерици ".

Самият Карадайъ размаха от трибуната информация, съгласно която в два случая имало общо три гласа разлика сред протокола от машината и ръчното броене на контролните разписки. Така се опита да онагледи " машинациите " с устройствата (като не е ясно дали разликата не е плод точно на ръчното човешко преброяване, б.р.). Но в отговор на въпрос за какво не са сезирали способените институции, в случай че считат, че машините изкривяват вота, разгласи, че не били следователи, а народни представители.

Бе помолен да разяснява и личните си изявления от предишното, като това, да вземем за пример, че всеки може да гласоподава с машина. " От 2014 година споделяме бюлетина и скенер. Хартиената бюлетина е в изгода за гарантирането на правата на българските жители ", съобщи единствено. На въпрос, че имало единствено две неточности с машините, а какво счита за хиледите неточности в протоколите от времената преди въвеждането на устройствата, отново повтори новата теза за скенерите. " Ако не сте го схванала - ние предлагаме единствено скенери! ", ядоса се той.

Разговорът продължи в този дух, тъй като на Карадайъ му бе мъчно да отговори на въпроса дали за Движение за права и свободи вотът ще бъде почтен, в случай че се одобри смесеното гласоподаване, а не скенерите на Движение за права и свободи, отхвърлени от правната комисия, което в 99% от случаите значи и следващо отменяне в зала. Очакваме да забележим залата по какъв начин ще гласоподава, отвърна Карадайъ.

" Вие очевидно на фасул ли, на какво гледате - ще разясняваме след гласуването в зала ", обърна се към водещата

" Ако баба ви беше мъжка, в този момент сега този диалог щяхме ли да го водим. Вашето " в случай че "... Четири пъти ви дублирам, че догатки няма да върша - дайте да забележим обстоятелствата, ще разясняваме обстоятелства ", съобщи още.

И добави, че като завърши законът, ще й провежда семинар по механически въпроси ".

Бе запитан и за странните " придвижвания " към секциите за хора в неравностойно състояние, които са всеобщи в общините на Движение за права и свободи и също по този начин всеобщо се гласоподава за Движението (а те са единствено с хартия). По думите на Карадайъ това, че кметовете и деятелите на партията съумели да оказват помощ на тези хора било похвално.

" Никъде в ИК не е записано че демократичната полиция може да се трансформира в политическа милиция, да вземе изборните описи и да обикаля от къща на къща български избиратели. Само тези които не са обжалвали не са спечелили делата ", съобщи той, визирайки акциите на Бойко Рашков 

" Ние с вас би трябвало да създадем една инспекция в Национален осигурителен институт. Мисля са към 600 000 тези в неравностойно състояние. Не знам какъв е упрекът. Поздравления! "

Бил внушение въпросът на водещата за кого мисли, че ще гласоподават хората на хартия като им отидат от Движение за права и свободи по домовете.

" Очаквам и от вас персонално да гласувате за Движение за права и свободи. Това е верният избор. Аз виждам нещо смущаващо там, където хората не са дали своят вот за Движение за права и свободи, а противоположното ", получи " предложение " Цънцарова.

Ако имало потребност от отбрана на демокрацията, Движение за права и свободи щяло да " изкара " най-малко 20 000 души на митинг - даде отново поръчка той. А какво значи да " изкара? ". 

" Вие какво разбирате, да ги хвана за косата и физически да ги извлача?! "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР