Ако аз бъда избран (за президент), ще съставим правителство, заяви

...
Ако аз бъда избран (за президент), ще съставим правителство, заяви
Коментари Харесай

Герджиков обеща правителство, ако бъде избран за президент |

Ако аз бъда определен (за президент), ще съставим държавно управление, съобщи пред бТВ проф. Анастас Герджиков.

Той разяснява, че в 45 и 46-НС не беше формирано държавно управление поради опълчването сред политиците и добави, че с цел да бъде открит общ език, основна роля има президентът.

" Не става въпрос за формалните съвещания, които са обвързване на президента, а за това, че има по какъв начин президентът, вместо да разединява партиите, да ги сплоти към дадени цели. "

Като такива той уточни върховенството на правото, наличното опазване на здравето и качественото обучение.

Герджиков разкритикува служебното държавно управление, което съгласно него в последните месеци е разединявало жителите.

Зеленият документ

Относно въвеждането на зеления документ той съобщи, че държавното управление се е заело с въвеждането на тази мярка, а в този момент работи под паника.

" Зеленият документ е чудесна концепция, само че в страна с 60-70% имунизирани. При нас процентът е 20, тъй като държавното управление внезапно понижи броя на имунизираните, тъй като нямаше осведомителна акция. Сега (сертификатът) е наказване, само че не и рекламация. "

Той разяснява, че осведомителната акция би трябвало да е доста по-различна от раздаването на смарт часовници. Според него ниското равнище на имунизация се дължи и на изгубеното доверие на жителите към институциите.

Според него за актуалната обстановка би трябвало да се носи лична отговорност.

Проф. Герджиков дефинира вчерашната среща при президента като " дърпане на уши ":

" Г-н Радев е като в някаква шизофренна обстановка. Няколко дни се държеше  все едно няма нищо общо с държавното управление, което той самичък назначи, а през вчерашния ден го вика, с цел да му дърпа ушите. "

Цените на тока и газа

Кандидатът за президент уточни и своите оферти за увеличаващите се цени на тока и газа. По думите му решение е понижаване на Данък добавена стойност и акцизите на еректроенеркията. Според него е  нужна и финансова отплата както за бизнеса, по този начин и за битовите консуматори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР