Ако американските танкове M1 Abrams пристигнат в Украйна преди август,

...
Ако американските танкове M1 Abrams пристигнат в Украйна преди август,
Коментари Харесай

„Твърде късно: Така Зеленски реагира на танковете от НАТО

Ако американските танкове M1 Abrams дойдат в Украйна преди август, ще бъде много късно. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в изявление за английския ефирен канал Sky News.

Журналистът попита дали идването на американските танкове M1 Abrams преди август не е закъсняло.

" Да. Твърде късно е. Но не знам действителната обстановка в този миг, по кое време ще бъдат. Кога Америка ще ни даде Ейбрамс. И не знам по кое време в действителност ще дойдат танковете от Европа ", отговори президентът.

Зеленски напомни споразуменията с френския си сътрудник Еманюел Макрон за прехвърлянето на танкове Leclerc на Украйна.

" Имаме решение с Макрон, признателен съм му. Мисля, че той отвори нова страница, когато реши да ни съобщи танкове. Емоционално това беше доста позитивно за мен. Но като президент на воюваща страна аз нямам 2 седмици “, сподели ръководителят.



Зеленски приказва за доставките на американски танкове Abrams от 3:30 

Владимир Зеленски изясни, че в обстановката с танковете би трябвало да разберете, че не можете просто да ги дадете или да не ги дадете.

" Въпросът е какво ще ни се даде. Отдавна приказваме за бронирана техника, от която имаме недостиг по отношение на Русия. Но нямаме подобен недостиг по отношение на други европейски страни. Руснаците имат хиляди танкове, Украйна има доста по-малко “, акцентира той.

Според президента няма смисъл някоя водеща страна да споделя: „ Даваме на Украйна танкове, поддържаме ги, ето ви 5 танка “.

" Какво да вършим с тях? Няма да можем да комплектуваме нашите войски. Не можем да изпратим на учения поради 5 танка, защото това са танкове на друга компания и страна. Как тогава ще ремонтираме тези танкове. За задачата се нуждаем от ремонтен център “, продължи Зеленски.

По думите на висшия главнокомандващ, въоръжените сили на Украйна се нуждаят от 300 до 500 танка за нахлуване. Зеленски сподели, че количеството и времето на доставките са доста значим въпрос.

" Имаме оръжие, за което е взето решение, само че то не е стигнало. Случва се това оръжие да пътува с месеци. Не споделям, че някой е отговорен за това. Казвам, че облекчението идва, когато това, което дават сътрудниците, стартира да работи за отбрана на нашата войска “, сподели Зеленски.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР