Ако 47-ото Народно събрание се формира в края на ноември,

...
Ако 47-ото Народно събрание се формира в края на ноември,
Коментари Харесай

Нинова: Подкрепяме Румен Радев, но няма да мълчим за грешките на служебния кабинет

Ако 47-ото Народно заседание се образува в края на ноември, ще имаме доста малко време да формираме бюджет'2022 година Ако отново изслушваме служебни министри, няма да можем да решим проблемите на хората. Трябва да стартираме диалози занапред.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по Българска национална телевизия. " Смятаме, че е неотложно да се понижат налозите за 6 месеца. Двамата служебни министри раздават постове, несъмнено това е атрактивно, само че ние не желаеме да сме атрактивни. Работим по бюджета, времето ни притиска ", акцентира Нинова.

Ние не желаем предизборно съглашение с никого. Но чудноват е фактът, че " Продължаваме промяната " подписват съглашения, без да са оповестили програмата си, разяснява Нинова.

Тя напомни, че партиите в 46-ото Народно събрание са постигнали двустранни съглашения с " ИТН ", само че през това време партиите на митинга се скараха. Ситуацията в този момент ми припомня предходната, само че би трябвало да създадем държавно управление непременно, безапелационна бе тя.

" Президентските избори изместват парламентарните. Да, има забавни кандидатури, само че значителните въпроси се вземат решение в Народното събрание ", акцентира Нинова.

По думите ѝ изборът на Радев и Илияна Йотова на идния избор ще е по-труден. Преди 5 години Румен Радев нямаше опция, в този момент е по-различно - проф. Анастас Герджиков и арбитър Лозан Панов не са за подценяване, счита водачът на Българска социалистическа партия.

Едва ли президентът знае какво прави всеки регионален шеф, само че служебното държавно управление носи отговорност, напълно ясно поискахме оставката на Митко Михайлов, съобщи във връзка абсурда с централата на партията на " Позитано " 20.

Ние сме на страната на хората, без значение кой ръководи - не подлагаме на критика президента през служебния кабинет, само че нито едно държавно управление не е свещена крава, изясни Нинова. Няма да спестим нито една рецензия, увери тя.

Нинова дефинира като " лишено от наличие " посланието на Кирил Петков и Асен Василев за реализиране на леви цели с десни средства. Още по-лошо е посланието за честността - кой си ти, че да определяш кой е честен и кой не?, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тя бе безапелационна, че в случай че Конституционен съд се произнесе, че Петков е бил канадски жител, когато е станал длъжностен министър, той би трябвало най-малко да признае, че е излъгал в декларацията си. Да каже " извинявайте, излъгах ", счита Нинова.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР