Ако 2020 е годината, в която сте решили да смените

...
Ако 2020 е годината, в която сте решили да смените
Коментари Харесай

Щатски град си търси нови жители срещу 15 хиляди долара

Ако 2020 е годината, в която сте решили да промените непрекъснатия си адрес, може би ще превърнете щатския Топека в своя нов роден град.

Защо? Столицата на Канзас ще ви заплати до 15 000 $, с цел да станете нейния нов гражданин, оповестява T+L.

Нова стратегия, наречена Choose Topeka Talent Initiative, търси изключителни хора, които да се реалокират в града, с цел да оказват помощ за възхода на стопанската система му и за възобновяване на намаляващото население.

Kansas City Star оповестява, че програмата е взаимна самодейност на Топека и окръг Шоуни. Те се ангажират с обезпечаването на 300 000 $, задоволителни за привличането на до 60 нови локални поданици.

Както нормално обаче, има и някои условия. За да получите парите, ще би трябвало да пребивавате в града една година. А на уеб страницата на програмата е обяснено, че всички тласъци ще се основават на резултатите.

Програмата не е ориентирана единствено към намиране на повече поданици, само че и има за цел да подкрепя фирмите, които обезверено се пробват да попълнят новооткритите си работни места.

Според Kansas City Star, броят на оповестените свободни позиции в цялата страна надвишава броя на хората, които търсят работа повече от година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР