Акнето, младежките пъпки са големият кошмар на около 80% от

...
Акнето, младежките пъпки са големият кошмар на около 80% от
Коментари Харесай

6 билки срещу акне, младежки пъпки

Акнето, младежките пъпки са огромният призрачен сън на към 80% от младежите, само че доста постоянно „ атакуват ” и хора в зрелост. Те са неестетични, заради това могат да доведат до комплекси и затруднено другарство. За благополучие, има 6 билки, които могат доста да оказват помощ.
Тези 6 билки са ефикасни при леки и умерени форми на акне като допълнение към класическото лекуване, което се състои от прецизна хигиена и от време на време банкет на медикаменти, предписани от кожния лекар.

Репей за стерилизация
Това прочистващо растение убива микробите и забавя секрецията на мастните жлези. По този метод се лимитира образуването на черни точки. Репеят е доста горчив.

Използва се под формата на капсули от корен на репей, като запарка в композиция с глухарче или за компреси /1-2 грама билка на прахуляк за 250 мл вода/ върху лицето и другите наранени зони.

Чаено дърво срещу бактериите
Това растение има мощен антибактериален резултат и работи толкоз ефикасно, колкото и класическите лекарства против акне. Използва се под формата на ароматно масло, крем или помада. Най-добър резултат имат продуктите с 5 до 15% дестилат от чаено дърво. При ароматните масла за предпочитане са комбинациите сред чаено дърво и други прочистващи съставки, а не чистото масло единствено от чаено дърво.

Дива теменужка – концентрат от витамин Е
Освен скъпия витамин, дивата теменужка съдържа ненаситени мастни киселини. Тя има стягащо и почистващо деяние. Използва се като запарка, отвара или външно под формата на лосион. Има я и на капсули за пиянство.

Коприва срещу възпалителния развой
Тя е богата на цинк и има противовъзпалителни свойства. Може да се употребяват листата на прясно набрана коприва или да се приема под формата на капсули.

Мащерка за укрепване на епидермиса
Любимата българска билка работи антибактериално, противовъзпалително и заздравяващо. При акне се употребява под формата на отвара – 20 г прясна мащерка се залива с 250 мл гореща вода, изчаква се 15 минути, прецежда се и се пие.

Нощна свещ против възпаление
Ароматното масло на нощната свещ е есенциална мастна киселина с противовъзпалителни свойства. Против акне се употребява под формата на капсули за пиянство.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР