Акнето е заболяване, което създава голям дискомфорт на много хора.

...
Акнето е заболяване, което създава голям дискомфорт на много хора.
Коментари Харесай

Ако имате АКНЕ, забравете за тези храни и напитки

Акнето е заболяване, което основава огромен дискомфорт на доста хора. При него всеобщо се прибягва към самолечение. Често обаче това не води до понижаване или изгубване на пъпките. Затова е добре постоянно да се направи консултация с доктор. Терапията зависи от тежестта на болестта. При леко протичане е задоволително локално лекуване - мехлеми и кремове, които имат антибактериални, противовъзпалителни свойства и понижават производството на тайни от мастните жлези. Ако степента е умерена или тежка, нормално се предписват антибиотици. Те отстраняват инфекцията, облекчават възпалението и възстановяват работата на мастните жлези.

В по-тежки случаи са нужни медикаменти, които се назовават систематични ретиноиди - производни на витамин А. Но и антибиотиците, и систематичните ретиноиди се предписват единствено от доктор - тези медикаменти имат доста противопоказания и странични резултати. По време на лекуването е целесъобразно да се вършат чернодробни функционални проби, ултразвук на коремните органи.

Храненето също има значение при подобен проблем. За да ограничите появяването на пъпките по лицето, придържайте се към следните препоръки:

• Изключете мазни, пържени, пикантни храни, сосове и подправки;

• Забранени са алкохол, сладки газирани питиета, кафе, какао;

• Важно е да ограничите оптимално потреблението на сладкарски произведения, в това число шоколад, сладки, сладкиши;

• Млякото и млечните артикули също би трябвало да изключите, даже с ниско наличие на мазнини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР