Акнето е едно от най-често срещаните кожни проблеми. Важно е

...
Акнето е едно от най-често срещаните кожни проблеми. Важно е
Коментари Харесай

7 природни лека срещу тийнейджърски проблем, който тормози и възрастни

Акнето е едно от най-често срещаните кожни проблеми. Важно е да знаем, че всяко акне е друго и е добре да се консултираме с кожен лекар, с цел да не влошим положението на кожата си, написа каналът във vbox7. Ето и някои естествени средства, които могат да оказват помощ за възстановяване на кожата ни и справяне с акнето.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има мощни антибактериални свойства, които се борят с причинителите на акне. Важно е да не бъде употребявано непосредствено върху кожата, а да се смеси с вода или гел от алое вера в съответствие 1:9.
 Масло от чаено дърво iStock/Getty Images
Канела

Канелата с изключение на фалшификация е идеална и като маска за лице, изключително, в случай че е в комбиниране със сода за самун, лимонен сок и вода.

Овес

Овесът е положително средство против акне върху лицето и гърба. Той всмуква себума и лимитира появяването му върху кожата. Овесът се смесва с малко вода, мед и лимонен сок и се втрива в кожата с масажни придвижвания, а по-късно се изплаква.

Ябълков оцет

Равни елементи ябълков оцет и вода могат да се употребяват като запарка, която с памучен тампон да бъде нанасяна върху кожата на лицето и гърба.

Алое вера

Подпомага кожната разтегливост и предотвратява образуването на белези и петна от акне. Може да бъде употребявано и като средство за разчистване на кожата.
 Алое вера iStock/Getty Images
Лайка

Отварата от лайка успокоява кожата и предотвратява възпаленията, породени от акнето. Освен това, билката ще хидратира кожата на лицето.

Невен

Флаваноидите в тази билка имат противовъзпалително деяние, което я вършат подобаваща при терапия против акне. С отварата от невен може да се почисти лицето, като се нанесе с памучен тампон върху кожата.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР