АККРА, Гана (AP) — Когато Ефуа, 25-годишна модна дизайнерка и

...
АККРА, Гана (AP) — Когато Ефуа, 25-годишна модна дизайнерка и
Коментари Харесай

Абортите са законни в голяма част от Африка. Но малко жени може да са наясно и доставчиците не го рекламират

АККРА, Гана (AP) — Когато Ефуа, 25-годишна фешън дизайнерка и самотна майка в Гана, забременя предходната година, тя поискала аборт в здравна клиника, само че се тормозила, че процедурата може да е противозаконна. Здравните служащи я увериха, че абортите й са законни при избрани условия в западноафриканската страна, само че Ефуа сподели, че тя към момента е нервна.

„ Имах доста въпроси, единствено с цел да съм сигурна, че ще съм в сигурност “, сподели Ефуа Асошиейтед прес, при изискване че се употребява единствено второто й име, от боязън от репресии от възходящото придвижване срещу абортите в нейната страна.

Намирането на надеждна информация е мъчно, сподели тя и не е споделила на фамилията си за процедурата си. „ Идва с прекалено много преценки “, реши тя.

Повече от 20 страни в Африка разхлабиха рестриктивните мерки за абортите през последните години, само че специалистите споделят, че сходно на Ефуа, доста дами евентуално не осъзнават, че имат право на легален аборт. И макар разширената правда на процедурата тук-там ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР