АККРА, Гана — Законопроект, който криминализира ЛГБТК хората в Гана

...
АККРА, Гана — Законопроект, който криминализира ЛГБТК хората в Гана
Коментари Харесай

Законопроектът срещу ЛГБТК в Гана предизвика международно осъждане, след като беше приет от парламента

АККРА, Гана — Законопроект, който криминализира ЛГБТК хората в Гана и техните поддръжници, провокира интернационално наказание в четвъртък, откакто беше признат от Народното събрание, като Организация на обединените нации го назова „ надълбоко притеснителен “ и настоя да не става закон.

В изказване Равина Шамдасани, представител на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации, сподели законопроектът уголемява обсега на наказателните наказания против лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и куиър хора единствено за това, че са такива, каквито са, и заплашва наказателни наказания против тези, които се възприемат като техни съдружници.

“Съгласно същото- половото държание в никакъв случай не би трябвало да бъде криминализирано... Законопроектът, в случай че стане закон, ще бъде корозивен и ще има негативно влияние върху обществото като цяло “, сподели тя.

Законопроектът, който беше гласуван от Народното събрание в западноафриканската страна в сряда, беше въведен за първи път преди три години. Той криминализира връзкит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР