Акио Тойода се опасява от връщане на компанията към един

...
Акио Тойода се опасява от връщане на компанията към един
Коментари Харесай

От какво се страхува шефът на Toyota

Акио Тойода се притеснява от връщане на компанията към един стандарт от предишното

Дали този 2,5-литров хибрид Toyota Sport Z наподобява отегчителен?
(снимка: Toyota)

Акио Тойода, изпълнителният шеф на огромния японски производител на коли Toyota, се притеснява компанията да не се върне към жанр от предишното, който беше избран от пазарните наблюдаващи като… отегчителен. Мениджърът си спомня по какъв начин някои нарекоха скучни даже колите с премием марката Lexus.

За разлика от типичните автомобилни шефове, Тойода освен ръководи компанията, само че също по този начин има същинска пристрастеност към колите. Той взе участие интензивно в надпревари и стартира на пазара занимателни модели като GR86, GR Corolla и GR Yaris. Дори Prius, прочут със своята успеваемост, в този момент има скорост и жанр.

Тойода, внук на създателя на компанията, изигра основна роля в трансформацията на Toyota през последното десетилетие, отбелязва Carscoops. Той обаче се опасява, че компанията може да се върне към производството на скучни коли.

Припомняйки си момента, в който му споделят, че Lexus е станал отегчителен, Тойода акцентира решимостта си да основава по-добри коли, даже в случай че личните му инженери не виждат потребност от смяна.

Акио Тойода освен ръководи Toyota, само че също по този начин има същинска пристрастеност към колите
(снимка: Toyota)

Тойода се стопира и на въпроса за прехода към електрификация на марката Lexus. За разлика от Toyota, Lexus възнамерява да стане напълно електрически до 2035 година Шефът на компанията е запазен по отношение на натиска за електрически автомобили, потвърждавайки, че проблемите със зареждането и инфраструктурата могат да лимитират достъпа до е-моделите Lexus в някои райони.

Тойода споделя още, че компанията би трябвало да се приготви за сложни решения поради международните енергийни проблеми. Докато Toyota предлага световна гама от транспортни средства, Lexus може да се сблъска с ограничавания в районите, където се продават нейните коли.

Междувременно, през днешния ден японският авто колос показа новия модел Toyota Camry, който остана без своя 3,5-литров V6 мотор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР