АКФ призовава МВР за вътрешно разследване дали е имало чадър

...
АКФ призовава МВР за вътрешно разследване дали е имало чадър
Коментари Харесай

АКФ призовава МВР за вътрешно разследване дали е имало чадър над обвиняемия Георги Семерджиев

АКФ приканва Министерство на вътрешните работи за вътрешно следствие дали е имало чадър над обвинения
Георги Семерджиев. Обвиненият за тежкото ПТП e очевидец по основно дело против проведена незаконна група с 44 участници отпред с Радмил Рано.
 
Антикорупционният фонд (АКФ) изпраща за инспекция в дирекция " Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи информацията за задържане и стартиране на към този момент обвинявания участник в тежкото пътно-транспортно произшествие от късните часове на 5 юли 2022 година на бул. " Черни връх " в София Георги Семерджиев. Според няколко публични източници като Столична дирекция на вътрешните работи – Пътна полиция и Национална следствена работа, макар че е бил разгласен за търсене, Семерджиев е бил арестуван и след това освобождаван от полицейски патрули на територията на Столична дирекция на вътрешните работи.
 
Съмненията са за чадър на Семерджиев по отношение на неговия статус на очевидец по едно от основните каузи за наркотрафик - това против посочения за наркобос Радмил Ранов – " Ради Ланеца ". Информацията за свидетелския статус на Семерджиев беше изнесена през вчерашния ден от проверяващия публицист Димитър Стоянов, който цитира свои източници.
 
От наши източници удостоверяваме това: Семерджиев е бил очевидец и е давал показания на досъдебната фаза по наказателното произвеждане по прокурорска кореспонденция № 53/2017 година по разказа на Специализираната прокуратура, досъдебно произвеждане № 1/2018 година по разказа на ГДБОП – Министерство на вътрешните работи, против проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции. Групата се състои от 40 участници и 4-ма ръководители, измежду които и Ранов. Обвинителният акт по делото е направен на 23 март 2020 година и сега се гледа пред Специализирания углавен съд.
 
Фактът, че Семерджиев е очевидец по такова основно произвеждане на Специализирана прокуратура самичък по себе си води до несъмнения извод, че е повече от добре прочут на управляващите. В тази светлина така и така притеснителните известни до момента условия към личността му стават още по-притеснителни: безуспешно разгласен за общодържавно търсене по друго дело, само че пък открит незабавно в деня след произшествието; преди единствено по-малко от месец спрян от чиновници на Министерство на вътрешните работи след приложимост на наркотични субстанции, при което единствено е отнето свидетелството му за правоуправление; карал автомобила си по централни столични булеварди с включени сигнални лампи.
 
Всичко това буди доста съществени подозрения за хипотетична защита, която би могла да бъде обяснена и със свидетелстването му против въпросната група. Дали това е по този начин, все още може фактически единствено да се спекулира. Именно поради сериозните подозрения към статуса на лицето, призоваваме прокуратурата и Министерство на вътрешните работи към оптималната бистрота.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР