акери са си осигурили достъп до личните данни на 29

...
акери са си осигурили достъп до личните данни на 29
Коментари Харесай

Фейсбук си призна – хакери са стигнали до личните данни на близо 30 милиона потребители

акери са си обезпечили достъп до персоналните данни на 29 млн. консуматори във Facebook при всеобщата офанзива на обществената мрежа отпреди две седмици.

Първоначалната информация гласеше, че пробивът е засегнал близо 50 млн. консуматори, без пояснения по какъв метод са били тъкмо наранени.

" Знаем, че са наранени по-малко хора, макар че хакерите са имали достъп до информацията на 50 млн. консуматори. Атаката е осъществена посредством набор от 400 000 профила, които са били в листата на другари на засегнатите консуматори ”, оповестяват сета от „ Facebook ”.

Хакерите са имали достъп до имена, имейли и телефонни номера на потребителите, както и до споделена информация, само че не до наличието й, настояват от обществената мрежа. При близо 15 млн. консуматори обаче е била атакувана информация като пол, религиозни възгледи, приказваме език, статус в обществото, месторабота и обучение.

Facebook не прецизира от кои райони са пробитите профили, само че признава, че „ офанзивата е била относително необятна. “

Всеки, който се съмнява дали е обиден от офанзивата, може да ревизира на: https://www.facebook.com/help/securitynotice?ref=sec. До няколко дни от „ Facebook ” ще изпратят известия до засегнатите консуматори по какъв начин да предпазят профилите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР