Акаунтът на Кание Уест в Twitter отново е блокиран. Той

...
Акаунтът на Кание Уест в Twitter отново е блокиран. Той
Коментари Харесай

Twitter блокира акаунта на Кание Уест заради език на омразата

Акаунтът на Кание Уест в Twitter още веднъж е блокиран. Той е упрекнат в " подстрекателство към принуждение ", като това се случва единствено два месеца, откакто беше изхвърлен от платфората. Американският рапър, който в този момент се подвизава под името Ye, е разгласил поредност от безредни „ туитове ”, един от които показва знак, съчетаващ свастика и еврейска звезда, предава Би Би Си.

Новият началник на Twitter Илон Мъск беше помолен от консуматори да " поправи Кание ".

Уест е " нарушил правилото ни против подстрекаването към принуждение ", написа Мъск в платформата. " Акаунтът ще бъде спрян ", добави още милиардерът.

Виж още: Свършено е с Кание Уест: някогашният на Ким Кардашиян се възхищавал на Хитлер и нацистите

 Getty Images



Още в четвъртък, по време на изявление със основателят на тайни терории Алекс Джоунс, Уест похвали нацисткия водач Адолф Хитлер, приказва и за прегрешението, порнографията и дявола.

От години Уест предизвика полемики в обществените мрежи (и отвън тях) с расистките си и антисемитски изказвания.

През октомври профилите му в Twitter и Instagram бяха блокирани точно поради сходни изявления. И двете платформи отстраниха постовете на Уест, в които той обвиняваше рапърът Диди, че е следен от евреи. От фирмите показаха, че звездата е нарушила политиките им по отношение на речта на омразата.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР