Академия за кино цели да създаде естетически възглед и технически

...
Академия за кино цели да създаде естетически възглед и технически
Коментари Харесай

Академия кино за деца тази неделя в Campus90 във Варна | Искате ли детето ви да разбира от кино? Истинско кино.

Академия за кино цели да сътвори естетически мироглед и механически знания у деца и младежи за филмовото изкуство. Програмата е за две възрастови групи от 3 до 18 години и включва на практика работилници свързани с киното, лекции, и прожекции. Участниците ще се включат в нов метод на проучване на историята на киното, със селекция от особено подбрани филми, изграждащи естетическия усет още от най-ранна възраст. Заниманията включват и на практика курсове за младите кинолюбители, в които ще открият по какъв начин се вършат специфичните резултати, дублаж и озвучаване, по какъв начин се основават анимационните филми, или по какъв начин статичният облик минава в движещ се. За по-големите са планувани и занимания отдадени на това по какъв начин разнообразни нови технологии въздействат върху смяната или приемането на облиците и стандартите.

Първото издание е тази неделя, 26 ноември от 14.00ч. в Зала 1 на и е планувано за аудитория от 3 до 12 годишни (по-големите също са добре дошли), с историята на плюшените герои Лори и Флюк в лентата 23 мин., спечелила интернационално самопризнание на редица кино фестивали.

Заешката фамилия Плюшон са работливите майка и баща - Марта и Пипин и техните деца - умната и чаровна Лори и смелия беладжия Флюк. Те живеят в корените на остаряло дърво, недалече от заешкото село. Имат вълшебно копче, към което витаят чудни приказки, свързани с баба им Клара. Лори и Флюк да се опитат да схванат повече за копчето и да открият, че грижовното и любящо сърце и вярата в личните сили са най-силната магия на света. В смешни и страшни случки те ще преборят страховете си и ще схванат смисъла на любовта, другарството, фамилията и състраданието.

След прожекцията в занимателна детска работилница-демонстрация, създателя на кино лентата, художник-аниматора ще покаже по какъв начин се прави анимационен филм с същински герои, по какъв начин наподобява декора от кино лентата онлайн, по какъв начин се задвижват куклите, с цел да вземат участие в историята.

Това е първото издание на “Академия Кино за деца ”, като заниманията ще са регулярни и ще се организират през уикендите, в прелестната конюнктура на. На разположение на родителите са кафе лоби, фитнес зала, споделено работно пространство, ресторант.

Входа за прожекция и присъединяване в работилница е 10 лева

“Академия за кино за деца ” е план подсилен от Фонд Култура на Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР