Академик записа втория си успех през сезона и победи с

...
Академик записа втория си успех през сезона и победи с
Коментари Харесай

Академик разгроми Берое 92:72

Академик записа втория си триумф през сезона и победи с безапелационното 92:72 отбора на Берое.

В игра за Академик се завърна Тони Гуджино, който беше контузен.

В първата четвърт Берое завоюва с 22:19. Академик направи мощна втора четвърт, която завоюва с 27:22, само че остана без Джейлън Минет, който беше дисквалифициран в края на втората част. Така на полувремето резултатът беше еднакъв 44:44.

В третата четвърт Академик изигра още по-силна трета четвърт и завоюва частта с 23:14. Пловдивчани завоюваха и последната четвърт с 25:14.

Най-резултатен за Академик стана Александър Милов с 23 точки, а той беше определен и за състезател на мача, 13 добави Васил Бачев, а с по 10 се регистрираха Кръстан Кръстанов и Махмуд Давидов.

За Берое най-резултатен стана Корнилиъс Хъдсън с 16 точки.

В идващия кръг Академик е хазаин на Черноморец на 28 декември.

Отзивите след Академик – Берое

Йордан Янков – старши треньор на Академик

Много съм удовлетворен и от резултата и от играта, която демонстрираха момчетата. Баскетболистите са главните виновници за успеха, послушаха напътствията на треньорския щаб и в действителност се раздадоха на 100 %. Играчите, които не са играли напоследък ще им би трябвало повечко, с цел да влязат във форма. Много съм удовлетворен от играта и към този момент в съвсем цялостен състав играем много по-агресивно, стараем се повече и също по този начин ме радва доста, че давам късмет на младите момчета. Искам да поздравя публиката, която за следващ път беше многочислена в залата. Целият клуб се стараем да вкарваме хора в залата и организацията занапред ще пораства нагоре. Яни играе добре и ще не преставам да разгадавам на него и да го употребявам. Берое не бяха в оптимална форма, тъй като имат доста проблеми с контузени играчи. Не ми харесва, че вършим прекомерно доста неточности и решения, които би трябвало да променяме в хода на играта в отбрана и нахлуване. Комуникацията ни в отбрана е на напълно друго равнище от началото на сезона и това докара до лимитирането на Берое до 72 точки. Смятам, че тази победа ще донесе самочувствие, тъй като до 21 декември да си единствено с една победа е много тежко психически. Отделно и всичките травми и заболявания, които ни връхлетяха. Надявам се през новата година да сме здрави и към този момент в този състав ще можем да изглеждаме по напълно различен метод и да радваме пловдивската аудитория.

Тони Гуджино – капитан на Академик

Тренирах едвам два дни и в този момент нямам въздух. Радвам се, че се завърнах в игра. Сега се усещам добре. За нас мача беше добър, единственото неприятно е, че започнахме малко с по-бавно движение. Третата и четвърта бяхме на равнище и резултатът е в наша изгода. Важното е, че ги победихме с 20 точки разликата, тъй като загубихме първия мач в Стара Загора с 8 точки и това може да се окаже значимо и за крайното класиране преди плейофите. Тази победа беше извънредно скъпа за нас. Имаме да свършим още доста работа. С новите попълнения ротацията се усили и се надявам да сме здрави.

Бойко Миленков – старши треньор на Берое

Не ни стигнаха силите, тъй като съвсем цялата час от тима има някакви проблеми. На предното изявление споделих, че сме упражнявали 6 индивида, а тази седмица тренирахме едвам 5. Аз съм удовлетворен от момчетата, че все пак излязоха и изиграха мача и не престават да упражняват макар болежките.  Чака ни доста сериозен мач против Ямбол вкъщи. Дариъс Хол има проблеми с коляното и взех решение да го спестя в този мач. Той ни е значим за нашата ротация. Всичко това звучи като опрощение, само че са ни наборили тотално през целия мач в битката и са вкарали много точки от бърза офанзива. Като сме в сбит цикъл е тежко. Всичките болежки и травми не са съществени, само че играем доста нагъсто. Със сигурност Балканската лига ни натоварва по някакъв метод физически, само че ние сме си го избрали и никой не ни е карал принудително да играем там.

Робърт Георгиев – състезател на Берое

Не играхме доста добре, може би и поради натрупалата се отмалялост. Последните дни и не тренирахме пълноценно, тъй като на моменти бяхме по 5-6 индивида на подготовка. Всеки един от тима малко или доста има някакви проблеми, само че все пак гледаме да стискаме зъби. Като сме дребен състав с доста мачове в един миг умората ни доближава и гледаме да се опазим. Приличен тим сме и можем да се представяме по-добре. Всичко зависи от това да сме здрави и да можем да упражняваме най-малко 5 на 5.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР