Академик записа страхотна победа като домакин на Левски. Пловдивчани спечелиха

...
Академик записа страхотна победа като домакин на Левски. Пловдивчани спечелиха
Коментари Харесай

Страхотен Академик се справи с Левски

Академик записа страхотна победа като хазаин на Левски. Пловдивчани завоюваха Левски с 92:87 семейството си в зала " Сила ".

Пловдивчани бяха без Робърт Фрейманис, който е със счупено ребро и към момента не е ясно какъв брой ще отсъства и това наложи Академик да играе с осем играчи през целия мач.

Баскетболистите на Академик бяха подкрепени от волейболистките на Марица в дуела. Маричанки върнаха жеста, откакто и Академик поддържа волейболистките в дуела в Шампионска лига през вчерашния ден против съветския Динамо.

Академик започва стремително дуела и завоюва първата четвърт с 20:14. Във втората четвърт Левски съумя да завоюва с точка - 25:24 и по този начин на полувремето резултатът беше 44:39.

Третата четвърт завърши при 18:13 за Левски и за първи път от началото на дуела гостите водеха с 60:59. Въпреки умората и дребната ротация пловдивчани съумяха да вземата последната четвърт с 33:27 и по този начин завоюваха дуела с 92:87.

Най-резултатен стана Васил Бачев с 27 точки, 22 добави Тони Гуджино, а Николай Титков приключи с 16.

Чавдар Костов стана най-резултатен за Левски с 28 точки.

Това беше финален мач за Академик преди паузата за националните тимове. Следващият мач на пловдивчани е на 5 март още веднъж отсрочена против от НБЛ тя е посещение на Балкан в Ботевград.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР