Академик победи Ямбол с 106:80 в среща от 16-ия кръг

...
Академик победи Ямбол с 106:80 в среща от 16-ия кръг
Коментари Харесай

Академик заби 106 в коша на Ямбол

Академик победи Ямбол с 106:80 в среща от 16-ия кръг в НБЛ и по този начин тикъм записа трети следващ триумф в шампионата. Пловдивчани бяха без Васил Бачев и Марио Боянов.

Пловдивчани изиграха страхотна първа част, която взеха с 33:14, а втората завърши след 26:18.

Третата четвърт също беше извоювана от момчетата на Йордан Янков с 26:20. Последната четвърт завърши след 28:21 за пловдивчани.

За първи път от началото на сезона отборът записа победа със 100 точки.

Най-резултатен стана за Академик Николай Титков с 21 точки, Робъртс Фрейманис и Неманя Бешович прибавиха 20.

Следващият мач на Академик е на 5 февруари – посещение на Рилски състезател в среща от НБЛ.

Тони Дечев – треньор на Ямбол

Коментар мъчно може да се направи, тъй като в огромни интервали от мача нямаше дуел. Няма смисъл да се оправдаваме, че сме на две тренировки и бяхме карантирани. Тежко е ситуацията, би трябвало да го минем този интервал. Момчетата би трябвало да си върнат някакъв темп. Последният ни мач беше на 3 януари, в този момент играем с тима в цялостен състав и който играе срещи, а ние сме отвън всевъзможен темп. Още през първото полувреме се видя, че не можем да се противопоставим чисто физически на тима на Академик. Може би още в първата част мачът завърши, момчетата изгубиха и мотивация. Добре е, че във второто полувреме заиграхме по-добре, което е добър сигнал, че се опитахме да създадем нещо. Поздравявам тима на Академик. Желая на нашия тим да потренира обикновено и в цялостен състав. Февруари месец имаме седем мача, което пък би ни помогнало да си върнем игровия темп и да приличаме на баскетболен тим, тъй като сега не можем да приказваме за какъвто и да е образ на тима в тази обстановка.

Йордан Янков – треньор на Академик

Наясно сме, че Ямбол занапред излезе от карантина и не можем да съпоставяме този мач. Те са на два дни подготовка с доста изчезнали. Радвам се, че играхме добре. Васко Бачев и Марио Боянов не съумяха да играят през днешния ден. Опитваме да се нагаждаме с тези неналичия, мъчно е, само че за жалост и този сезон и предишния рядко съумяваме да сме в цялостен състав. Надявам се да продължаваме по същия метод да играем и да продължаваме по този метод. Опитваме се да играем отворен баскетбол. Титков впечатли публиката и мен като треньор с представянето си през днешния ден. Той има положителни качества на вкарвач, само че малко или доста се губи около останалите играчи. Мисля, че той има качества да стане един добър плеймейкър да подава и да вкарва. Радвам се, че записахме трета поредна победа в НБЛ, тъй като в Балканската лига вървяхме доста добре, само че в нашето състезание изоставахме. Сега имаме повече време за подготовка и тази игра, която представяме на мен ми подхожда. Мисля, че ще покажем едно положително лице против Рилски състезател. Благодаря на публиката за поддръжката.

Николай Титков – играч на Академик

Мисля, че това е персонален връх за мен с 21 точки. Успяхме да осъществим треньорските инструкции и имаше въодушевление. Имаме повече асистенции и битки от тях. Доволен съм от целия тим и нашето показване. При неналичието на Васко Бачев би трябвало да се хвърлим два пъти повече и мисля, че успяхме да го създадем.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР