Академик Пловдив записа втора поредна победа в НБЛ, след като

...
Академик Пловдив записа втора поредна победа в НБЛ, след като
Коментари Харесай

Академик Пловдив надви Черноморец в драматичен мач

Академик Пловдив записа втора поредна победа в НБЛ, откакто в 13-ия кръг от постоянния сезон се наложи като хазаин над Черноморец с резултат 87:82. Драматични последни секунди и тройка с фаул на Александър Милов взеха решение мача, а Васил Евтимов бе дисквалифициран пет секунди преди края. Пловдивчани приключват 2022 година с актив 3-9 и се отлепиха от дъното на класирането, където към този момент остава Шумен. Бургазлии са с по 6 победи и загуби досега. В първите си мачове от новата календарна година Академик още веднъж ще бъде хазаин – този път на Ямбол, а Черноморец ще гостува на водача Рилски състезател.

Мачът беше оспорван през цялото време, като през цялата първа част домакините имаха лек превес и след нея водеха с 27:20. На моменти при започване на втората четвърт разликата стана двуцифрена, само че преди почивката Черноморец стигна до поврат. В последна сметка след едно полувреме Академик имаше нежна преднина при 48:45.

Темпото се резервира и след подновяването на играта, като минималният задатък на пловдивчани се резервира и след 30 минути резултатът беше 64:60 в тяхна изгода. В началото на заключителната десетка Черноморец взе водачеството и остана напред дълго, преди да се стигне до тъждество – 79:79 по-малко от минута преди края. Александър Милов и Мунис Туту размениха по тройка, като Милов бе фаулиран и вкара и наказателния удар, с цел да изведе Академик с точка напред при 83:82. При 16 секунди до края и владеене за гостите Туту проби и пропусна, а след битката Бачев бе фаулиран. Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов реагира на неналичието на отсъдено нарушаване, след което получи две механически нарушавания и бе дисквалифициран, а преди да напусне залата хвърли едно рекламно пано на терена и един стол зад скамейката на тима си. В оставащите секунди крайният резултат просто беше завършен.

Васил Бачев приключи с 21 точки и 9 асистенции за спечелилите, 14 вкара Джейлън Минет, а Александър Милов способства за успеха с 12 точки и 5 битки.

За Черноморец Георги Боянов приключи с 26 точки и 7 битки, 23 плюс 11 асистенции и 5 битки записа Мунис Туту, а 14 означи Кинг Револушън.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР