Академик Пловдив ще бъде домакин на първия турнир от Балканската

...
Академик Пловдив ще бъде домакин на първия турнир от Балканската
Коментари Харесай

Пловдив приема първия турнир за деца от Балканската купа

Академик Пловдив ще бъде хазаин на първия шампионат от Балканската купа при 12-годишните и 14-годишните. Както е известно пловдивският отбор е един от двата български участника в конкуренцията, дружно с Балкан. Останалите 4 са Актавис Академия (Лесковац, Сърбия), МЗТ (Скопие, Македония), КК Визура (Белград, Сърбия) и Кидс баскет (Подгорица, Черна гора) при 12-годишните и различен тим от Подгорица при 14-годишните, който ще стане ясен/.

Турнирът в Пловдив е от 27 до 29 октомври, като по-малките ще играят в зала " Строител ", а по-големите - в зала " Сила ". 6-те тима ще бъдат разпределени в две групи. В група А са отборите на Визура, Академик и Кидс баскет, в група Б - Балкан, Актавис и МЗТ. Разпределението е едно и също за двете възрасти. В групите се играе всеки против всеки, класиралите се на трето място дефинират 5-я и 6-я в подреждането, а първите два играят на кръст с тези от другата група. Следва край и мач за 3-то място. По този правилник ще се проведат общо 6 шампионата, като всеки един тим ще бъде хазаин.

Шампионът на всяка конкуренция получава 6 точки, вторият - 5, третият 4 и по този начин до последният, който взима 1 точка. След изиграването на 6-те шампионата ще се организира крайна четворка с присъединяване на първите 4 отбора от постоянния сезон. Там на полуфиналите ще се срещнат 1-ви срещне 4-ти и 2-ри против 3- ти, следва край и мач за 3-то място.

Право да бъде хазаин на Файнъл Фор има тимът преди всичко в постоянния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР