Академик Пловдив продължава битката си в баскетболната Балканска лига с

...
Академик Пловдив продължава битката си в баскетболната Балканска лига с
Коментари Харесай

Академик Пловдив с тежко гостуване на израелския Ирони в Нах...

Академик Пловдив продължава борбата си в баскетболната Балканска лига с посещение на израелския Ирони Райн Нахария. Мачът е тази вечер от 19.00 часа.

​Баскетболистите на Академик са водачи в група Б на лигата с актив от 4 победи и 1 загуба (86:81 против ТФТ Скопие в Сила). Израелският отбор е на последно място, само че е скрития любимец, така като има 3 мача по-малко. Ирони загуби вкъщи от Берое с 69:63, само че разгроми (също у дома) втория в класирането ТФТ със 102:63. В досегашните си три гостувания за Балканска лига Академик няма загуба - победи над Сигал Прищина, Ибар Рожайе и ТФТ.

Ирони Нахария е тим от второто равнище на израелския баскетбол (Лига Леумит) и сега е водач след седем изиграни крлъг с цялостен актив от победи. Треньор е Шай Сегалович, който бе асистент три сезона на Дани Франко и го наследи на поста предишния сезон. Тогава Ирони приключи с 2 победи и 21 загуби сезона, с което изпадна.

Нахария е крайбрежен град в Северен Израел, северно от град Хайфа. Населението му е 50 200 поданици. Ирони играе мачовете си в зала " Еин Сара " с потенциал 2500 фенове.

Виолетовите от Нахария имат в състава си двама американци - Дъстин Томас и Стефун Бранч, както и подобен с израелски корени - Кларк Розенберг. В изиграните 2 мача до момента най-ефективен и потребен е Дъстин Томас (203 см, тежко крило). Той има общо маркирани 37 точки в двата мача, към тях е прибавил 24 битки и 10 асистенции. Стрелбата му от 2 точки е 81.81 %. Втори по резултнатност е пойнт гардът Долев Драпич (21 точки). Под коша помощници на Томас в битките са Алексей Чубревич и Томер Коен с по 10 овладени топки в двата мача.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР