Академик Пловдив е първият отбор, достигнал до Финалната четворка на

...
Академик Пловдив е първият отбор, достигнал до Финалната четворка на
Коментари Харесай

Академик смаза Куманово, за да стигне до Файнъл Фоур

Академик Пловдив е първият тим, достигнал до Финалната четворка на Балканската лига на Деласпорт през този сезон. Пловдивчани съумяха да победят КК Куманово 2009 с резултат 96-68 вкъщи и записаха втората си победа в група G.

Предвид обстоятелството, че за гостите това беше трета загуба и им остава единствено още един мач, това значи че Академик не може да бъде преместен от първите две позиции. Следващата седмица българите ще пътуват до Израел, с цел да играят с Апоел Холон.

Академик стартира чудесно и поведе с 12-2 и 21-4. Те резервираха положителното си преимущество до края на първата четвърт и направляваха резултата през втората. По време на почивката разликата беше 18 точки.

Куманово стартира добре третата четвърт, гостите изглеждаха като на път да понижат разликата. Те обаче понижиха недостига до 12 точки и тогава Академик реагира. Домакините дадоха отговор с добра серия и на процедура взеха решение мача след 30 минути игра. След като пловдивчани се покачиха с 30 точки, последната четвърт беше просто условност.

Най-голямата разлика сред двата тима беше стрелбата с 3 точки. Домакините удариха 13 от 30 опита, до момента в който гостите бяха единствено 4 от 23.

Петима играчи вкараха двуцифрено за спечелилите, като Томислав Минков имаше най-хубавата си игра за сезона с 16 точки и 4 битки. Васил Бачев добави 14 точки, до момента в който Обрад Томич имаше 13 и 9 битки.

Гостите бяха водени от Бранислав Джекич с 12 точки и 8 битки, като Александър Андреевич добави 10 и 6.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР