Академик Пловдив допусна трета загуба от три мача срещу Черноморец

...
Академик Пловдив допусна трета загуба от три мача срещу Черноморец
Коментари Харесай

Академик с трета загуба от Черноморец, остава четвърти

Академик Пловдив позволи трета загуба от три мача против Черноморец през сезона, откакто довечера отстъпи с 88:98 /26:25, 19:27, 22:24, 21:22/ като посетител. Студентите обаче не престават да са на четвърта позиция в класирането на НБЛ.

Двубоят се игра в Стара Загора заради претовареност на залата в Бургас, а пловдивчани бяха без двама съществени играчи - Джахи Карсън и Йере Вучица. Академик имаше неприятен ден в стрелбата, в която записа под 30 % успеваемост. Борбата също отиде в сметката на Черноморец - 31:40 и тези два фактора бяха в основата на триумфа на бургазлии, макар че те позволиха общо 25 неточности в мача.

Отборът на Васил Евтимов стартира по-добре и взе задатък от 9 точки в първата четвърт, само че в края на часта Академик обърна с точка задатък след две тройки на Васил Бачев. Във втората четвърт играта бе равностойна с лек превес на домакините, които взеха преднина от 7 точки на почивката. След антракта задатъкът на Черноморец доближи 14 точки, само че бе понижен на половина след серия от 7:0 на Академик. Пловдивският отбор бе на прага обрата, когато в последната четвърт увеличи експанзията и бе единствено на 2 точки от противника. Силите на Академик обаче не стигнаха за победа, а и Черноморец успяваше да управлява събитията в заключителните минути.

Николай Титков бе най-резултатен за Академик с 21 точки и 7 асистенции, Тони Гуджино добави 19 точки и 8 битки, Васил Бачев записа 15 точки, отбелязвайки 5 от 11-те тройки за своя отбор. За спечелилите се отличиха Марвин Смит с 25 точки и 8 битки, Уендъл Люис и Константин Коев с по 19. Двамата записаха ъсответно 9 и 11 битки за дабъл-дабъл. Дабъл-дабъл има и Дианте Болдуин - 16 точки и 11 асистенции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР