Академик Пловдив доминира в продължение на цял мач срещу лидера

...
Академик Пловдив доминира в продължение на цял мач срещу лидера
Коментари Харесай

Академик Пловдив нанесе четвърта загуба на Рилски спортист

Академик Пловдив господства в продължение на цялостен мач против водача Рилски състезател в последния дуел на 29-ти кръг. Пловдивчани нанесоха на водачите във краткотрайното класиране едвам четвърта загуба за сезона, като завоюваха с 87:83. Това бе първи триумф на Академик против самоковци от четири години насам.

Единствената неприятна новина за щаба на домакините бе травмата на Николай Николов, който счупи китка и ще се възвръща до края на сезона.

След този мач тимът от Пловдив към този момент е баланс 10-16 и на три победи пред главния си съперник за място в плейофите Ямбол при оставащи единствено четири кръга. В идващия кръг Академик гостува на Спартак. Именно Ямбол е идващият противник на Рилски състезател.

Васил Бачев изигра съвършено първо полувреме и наниза 20 от 25-те си точки преди почивката. Той вкара и пет тройки(общо шест в мача), с цел да разреши на отбора си да се откъсне в резултата. Евгени Хаджирусев се регистрира с 19 точки и 7 асистенции. Дабъл-дабъл от 11 точки и 12 битки има Тайлър Криймър.

За Рилски състезател Чавдар Костов осъществя 18 точки, с 15 и 9 битки се отличи Димаджио Уигинс. По 11 точки прибавиха Йордан Минчев (8 борби) и Васил Попов, а с 10 и 8 битки приключи Александър Янев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР