Академик Николай Денков сам е посочил членовете на оглавявания от

...
Академик Николай Денков сам е посочил членовете на оглавявания от
Коментари Харесай

Едно и също: Кирил Петков пак говори за пълен контрол на кабинета от парламента

Академик Николай Денков самичък е показал членовете на ръководения от него проектокабинет. Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Акад. Денков подреди своя тим, няма квотен принцип. Единственото, което направихме, е да му дадем мандат да си подреди тима. Самите водачи в партията си казахме, че не е нужно да бодем очите с доста блестящо политическо държавно управление и хората да видят, че си даваме сметка какъв брой комплицирана е политическата конюнктура. Само Асен Василев не направи стъпка обратно, тъй като първата стъпка, което това държавно управление би трябвало да направи, е бюджет с 3% недостиг.

И ние нямаме различен в нашия тим, който да е толкоз дипломиран, че в ден първи да стартира работа. Неговата експертност надви над политическата му роля ", уточни Петков.

Той посочи, че оферират държавно управление на малцинството като Народното събрание ще има опция за цялостен надзор, както е по конституция.

" Ние сме подготвени да разделим властта, както конституцията го е измислила. Ние сме виновна република и може да има голям надзор в Народното събрание през комисии и целия парламент - могат да привикват постоянно министрите. Но това са нашите министри, които имат уговорката тази стратегия да я съблюдават, тъй като концепцията за смесени тимове, където не се знае кой носи отговорност, го играхме към този момент - да се знае какво се чака да се направи, само че министрите да не го вършат.

Правителство на малцинството с цялостен надзор от Народното събрание, разделяне на управляващите ", изясни той.

Петков разяснява още, че не е правилно, че джентълменското съглашение с ГЕРБ-СДС за ротация на председателството на Народното събрание важи единствено при изискване, че двете обединения ръководят дружно.

" Ротацията беше - законодателна стратегия и на всеки три месеца с изискването началник на правна комисия и началник на Народното събрание - нищо друго. Човек би трябвало да си държи на думата, в случай че желае някой да му има вяра. Тука става въпрос за доверие и ние им дадохме доверие за три месеца ", сподели той.

На локалните избори в столицата " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София " ще имат общ претендент, сподели още Петков.
ТЕМА преди 39 минути 798 преди 48 минути 707 преди 51 минути 490
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР