Академик Николай Денков е кандидатът за премиер на ПП. Академик

...
Академик Николай Денков е кандидатът за премиер на ПП. Академик
Коментари Харесай

Официално: Академик Николай Денков е кандидатът за премиер на ПП


Академик Николай Денков е претендентът за министър председател на Политическа партия. Академик Николай Денков е претендентът за министър председател на „ Продължаваме Промяната “, разгласи съпредседателят на партията Кирил Петков.

Кандидатурата му е разисквана и с „ Демократична България “.
„ Благодаря на медиите за търпението,
през днешния ден обсъдихме на председателски съвет, кандидатурата за кандидат-премиер за втори мандат. Кандидатурата към този момент беше разисквана с „ Демократична България “ с националните органи на партиите, които я поддържат “, разгласи Петков.
„ Академик на Българска академия на науките и постоянен член на
Европейската научна академия. Професор и лекар на науките по физико-химия. Министър в три служебни и едно постоянно държавно управление. С богат опит в ръководството и член на „ Продължаваме Промяната “, показа претендента за министър председател Кирил Петков.
„ Приех тази номинация, която ще бъде
показана на националните органи на съответните партии с концепцията, че би трябвало да потърсим единодушие по най-важните тематики за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се построи устойчиво държавно управление и парламент, който работи за хората “, разгласи учен Денков.
 Николай Денков Продължаваме Промяната
„ Започваме диалози с всички политически сили. Идеята е дружно да забележим какво можем да ни сплоти и тези от силите, които са подготвени да поддържат едно такова държавно управление да поемат ангажимент, че ще работят за политиките, които ние слагаме като предпочитани за хората “ сподели Денков.
„ Утре ще изпратя писмо-покана
до всички парламентарно показани партии за обща среща, тъй като считаме, че полемиките би трябвало да бъдат провеждани с всички сътрудници, които желаят да вземат участие в това начинание “, съобщи Денков.

„ Задачата е извънредно сложна, това, което можем да обещаем е, че се отнасяме към нея извънредно отговорно и ще създадем, каквото зависи от нас “, съобщи учен Денков.
„ Всички знаем, че първият мандат
беше несполучлив. Полагаме всички старания, вторият мандат да е сполучлив като процесът, който организираме е към една обща маса да седнат всички, в случай че това е допустимо и имат предпочитание “, разгласи Асен Василев, съпредседател на „ Продължаваме Промяната “.

„ Дали ще се осъществя вторият мандат, или ще се стигнем до третия мандат, нито партиите, нито депутатите в Народното събрание ще се сменят. “, съобщи Василев.

Денков отговори и на журналистически въпрос:
Защо Политическа партия разчита на кадър на ГЕРБ:
„ Хубаво е да се чуят отговорите на такива въпроси. Отговорът е, че аз в никакъв случай не съм бил кадър на ГЕРБ. Аз влязох в Министерство на образованието и науката през 2014 година в служебно държавно управление, точно тъй като имах експертиза за това по какъв начин се програмират, приготвят научни планове, експертиза, която в министерството тогава нямаше.
Останах до 2016 година, тъй като някой трябваше
да започва първата стратегия за научни проучвания, която България контракти, в мое лице, като началник на екипа, с Европейската комисия. 2016 година си подадох оставката. Доколкото си припомням, оставка от държавно управление на Борисов, може да е имало повече хора, само че аз помня двама, единият беше Христо Иванов, аз бях другия. Причините бяха пределно ясни. Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай в Министерство на образованието и науката
„ Никога не съм бил кадър на ГЕРБ, постоянно съм бил
специалист и сега съм в качеството си на специалист, само че зает политически с „ Продължаваме Промяната “, съобщи Денков.

Академик Денков изясни, че е твърдо рано с цел да бъдат посочени съответни имена, които ще влязат в състава на неговия проектокабинет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР