Академик Николай Денков е кандидатът на Продължаваме Промяната за премиер

...
Академик Николай Денков е кандидатът на Продължаваме Промяната за премиер
Коментари Харесай

Втори мандат: Реакциите след кандидатурата на академик Денков за премиер

Академик Николай Денков е претендентът на " Продължаваме Промяната " за министър председател с втория мандат за сформиране на държавно управление. Това оповестиха членове на партията на брифинг и политическите реакции бяха светкавични. 

Първи коментар за кандидатурата направи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Тепърва ще се разисква кандидатурата на акад. Николай Денков за министър председател от националния съвет на партията. Този човек е потвърдил се в просветителния бранш, както и има политически опит, забавно ми е какви доводи ще намерят партиите, с цел да откажат неговата кандидатура ”. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание в коментар на номинирания за кандидат-премиер от Политическа партия проф. Николай Денков.

“За в този момент ще се реализират единствено диалози по общи политики , по-късно към този момент ще се разискват кандидатури за министри ”, съобщи още Иванов.

Коментар за кандидатурата на учен Николай Денков направи и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Николай Денков е взел участие в държавно управление на Борисов , по-късно в длъжностен кабинет на Радев, а най-после и като кадър от Политическа партия. Кандидатурата му за министър председател не е нищо друго с изключение на коалиция сред ГЕРБ, Радев и Петков. Те не дадоха поддръжка за първия мандат, а издигнаха кадър от ГЕРБ ”. Така водачът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разяснява в коридорите на Народното събрание номинацията на проф. Николай Денков за министър председател с мандата на Политическа партия.

“Плюс това е бил заместител на Миглена Кунева - това дали значи, че Национална движение „Симеон Втори" и тройната коалиция се завръща ”, попита Атанасова.

“Имаше една безспорна кандидатура, гражданска, която имаше храброст в тази сериозна обстановка да поеме цялата отговорност и да показа кабинет. Вчера Народно събрание пропусна шанса си да има едно отговорно държавно управление. Ние изрично няма да подкрепим мандат на Политическа партия ”, посочи Атанасова.

Някои ги назовават шарлатани, дилетанти, смятате ли, че желаете да работим с тях. Освен това никой не ни е поканил и на диалози ”. Аз не знам във формат на председателски съвет някой да е обсъждал кандидатура на министър председател. Председателските препоръки се организират за разискване на дневния ред и програмата за седмицата на Народно събрание, местата в пленарната зала и други сходни въпроси. Това, че някой си прави политически кръжок, в който ние отказахме да участваме, тъй като съвещанието не е обществено, ние желаеме диалози открити пред обществеността. Плюс това те бяха тези, които преди седмици призоваваха за бистрота ”, разяснява още Десислава Атанасова. “Всички цели, които изброи Денков, съответстват и с тези на проф. Габровски, само че те взеха решение да не поддържат кабинет с първия мандат, да откажеш избрани цели и на идващия ден да ги преповториш е недопустимо ”, изясни още тя.

Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов пък назова кандидатурата на учен Николай Денков насмешка с Народното събрание и добави:  “Този човек, когато напусна сферата на образованието, провокира една мощна групова въздишка на облекчение ”. 

“Излишно е да разясняваме дали ще подкрепим кабинет с втория мандат. Както не взехме присъединяване в диалози с ГЕРБ, по този начин няма и да приказваме с Политическа партия. Двете партии са едно и също нещо - те имат идентични цели ”, съобщи още той, представен от БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР