Академик Бултекс 99 спечели рутинна победа срещу гостуващия Академик (София)

...
Академик Бултекс 99 спечели рутинна победа срещу гостуващия Академик (София)
Коментари Харесай

Лесни победи за Балкан и Академик Бултекс 99

Академик Бултекс 99 завоюва рутинна победа против гостуващия Академик (София) с 85:65 в Пловдив и продължи уверения си поход към призовите места в класирането на постоянния сезон в Националната баскетболна лига. Отборът на Асен Николов сподели, че е по-опитният и класен тим, не подцени нито за момент младия отбор на гостите и справедливо се поздрави с триумфа.

В първата четвърт Академик Бултекс 99 взе задатък от 13:7, само че гостите се върнаха с тройки на Димитров и Минчев. Все отново в края на частта добра отбрана и бърза контраигра в офанзива донесе преднина от 6 точки на домакините. През втората четвърт разликата набъбна в интерес на домакините, които още повече заздравиха отбраната и започнаха да движат топката в офанзива. Адриян Секулов пък вкара зрелищна тройка със сирената от центъра, с цел да даде задатък от 21 точки на домакините.

Гостите започнаха третата четвърт със серия от 7:0 посредством Димитров и тройка на Минчев, само че с положителни изви под коша на Митко Димитров и Мануел Джонсън Академик Бултекс 99 държеше съперника на разлика.

В последната част домакините поддържаха удобния си задатък и умерено доиграха мача, а старши треньорът Асен Николов даде опция на съвсем всички да запишат игрови минути.

Александър Груев беше най-резултатен за спечелилите със 17 точки, Мануел Джонсън добави 13 точки, а Никола Маравич се регистрира с "дабъл-дабъл " - 12 точки и 11 битки.

За Академик Йордан Минчев осъществя 22 точки, Димитров и Милов прибавиха по 14 точки.

Балкан (Ботевград) разгроми като посетител Спартак (Плевен) със 102:80 точки.

Най-резултатен за спечелилите беше Джордан Калахан с 25 точки, 18 от които той означи през първото полувреме. Радослав Кочев вкара 13 точки, с по 12 точки записаха ДиВон Уошингтън и Венцислав Петков.

За Спартак по 18 точки означиха Константин Коев и Владимир Крисевич. С 16 точки се отличи Николай Маринов./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР