Академик Богдан Петрунов не вярва в тезата, че Омикрон ще

...
Академик Богдан Петрунов не вярва в тезата, че Омикрон ще
Коментари Харесай

Богдан Петрунов не вярва Омикрон да сложи край на пандемията

Академик Богдан Петрунов не има вяра в тезата, че Омикрон ще постави . Мутацията на вируса е естествен биологичен развой, а и сега се появяват . Петрунов чака още доста други разновидности и мнението му е, че имунизация против вируса в действителност ще се постанова всяка година.

" Въпросът не е в това дали ще изчезне, а с това, какви ограничения ще се подхващат. В момента една от тази ограничения е имунизацията ", съобщи в студиото на Нова телевизия Петрунов.

Най-вероятно през, ще има по-малко случаи и по-малко болни, само че нищо не пречи есента инфекцията да се завърне и то с нова мощ и с нов вид , за който нищо не може да се каже авансово, в това число и дали няма да е вид с тежко и смъртоносно преболедуване.
 9871 новозаразени и 71 умряли с ковид за денонощие
9871 новозаразени и 71 умряли с ковид за денонощие

Излекуваните са 4676, а поставените ваксини - 12 796

Колкото повече имунизирани хора има, толкоз по-малко разновидности ще има, отсече Петрунов, съгласно който изрично би трябвало да се подтиква имунизацията. " Трябва да има най-малко 80 % ваксинирано население в световен мащаб , с цел да можем да кажем, че сме се справили. "

Научно потвърдено е, че бустерната доза подтиква производството на антитела, даже и за преболедували Богдан Петрунов предлага да се имунизират , защото това усилва доста имунният отговор, а и няма никакви противопоказания.
 Мерки на национално равнище няма да сработят, уверена Сербезова
Мерки на национално равнище няма да сработят, уверена Сербезова

Хвали новия модел за ръководство на рецесията

Както всяка година СЗО дефинира какви са циркулиращите варианти - по този начин би трябвало да има и ваксина против COVID-19, която да се слага един път годишно , съгласно настоящите разновидности. Данните до момента демонстрират, че имунитетът след ваксина трае сред 8 и 10 месеца.

Но даже и актуалните ваксини пазят задоволително от тежко протичане на вируса. Няма никакво подозрение, че настоящите ваксини защищават и от Омикрон ", акцентира той.

Като позитивно дефинира желанието на Министерство на здравеопазването да направи изследване измежду българското население за образуван Т-клетъчен имунитет . Това би посочило действителната картина на миналото през инфекцията население и надлежно би дало данни за равнището на защитеност. Богдан Петрунов обаче остава срещу издаването на документ на база антитела , . Това решение не е научно обосновано, а е административно-политическа мярка, която не почива на научни обстоятелства.
 Нови меки ограничения и заричане: зеленият документ отпада при 60% имунизирани
Нови меки ограничения и заричане: зеленият документ отпада при 60% имунизирани

Групират картата за заетостта на болничните кревати на 5

Богдан Петрунов акцентира, че прекаляването с антибиотици носи голям риск . " Опитваме се да убедим освен хората, само че и лекарите, че безконтролното изписване на антибиотици е рисково. Ще стигнем до миг, в който ще има такава устойчивост към бактериите, че няма да има антибиотик, с който да ги лекуваме ", предизвести ученият.
анкета
Какво ще извършите при идването на Омикрон?
Ще се имунизирам Ще си сложа бустер доза Маски и отдалеченост Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет Стига сте ни плашили
Ще се имунизирам

Ще си сложа бустер доза

Маски и отдалеченост

Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет

Стига сте ни плашили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР