Академик Антон Дончев, който днес навършва 90 години, получи почетния

...
Академик Антон Дончев, който днес навършва 90 години, получи почетния
Коментари Харесай

Почетоха с плакет акад. Антон Дончев за 90-годишнината му

Академик Антон Дончев, който през днешния ден навършва 90 години, получи почетния плакет на вицепрезидента, заяви Българското национално радио.

Илияна Йотова връчи оценката на специфична гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, където беше показан оригиналът на романа „ Време разделно “, с който Дончев печели международна популярност.

„ Ние имаме достолепие. Глава първа на правата на европееца е, преди правата, преди свободите, на първо място - достолепие. Не се купува, не се продава, само че кара човек да стои прав и да гледа живота в очите. Да сте живи и здрави “, съобщи Антон Дончев.

Илияна Йотова дефинира акад. Дончев като повествовател, който конструира невероятна машина на времето и ни преведе през него. Като писателя, който завоюва високите оценки на българската и интернационалната рецензия, освен това във времена, когато „ мислихме за невероятно български създател да бъде прочут оттатък Желязната завеса “.

Честването на 90-годишнината от рождението на писателя се организира под патронажа на вицепрезидента Йотова.

От 18 часа в зала 3 на Националния замък на културата вицепрезидентът ще участва на празничния концерт-спектакъл по случай юбилея на писателя, прибавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР