“Академичната общност винаги е било единство между преподаватели и студенти,

...
“Академичната общност винаги е било единство между преподаватели и студенти,
Коментари Харесай

Проф. Вълчев към випуск 2023: Помнете отговорността си като повелители на магията на правото

“Академичната общественост постоянно е било единение сред преподаватели и студенти, споено както от устрема да се придвижи през поколенията знанието за познатото, то и от упоритостта да се проникне в непознатото. Тази последователност в отношението сред знанието и академичното любознание стои в основата на университетския дух ”. Това съобщи проф. Даниел Вълчев, деканът на Юридическия факултет към СУ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


350 магистри по „ Право “ от Юридическия факултет на СУ „ Климент Охридски “ поставиха обичайната клетва на посветилите се на правото и получиха своите дипломи.

Проф. Вълчев насочи зов към приключилите в никакъв случай да " не се помиряват с нелепостта и пошлостта ". “Не позволявайте на консуматорската просвета да ви залее. Човекът заслужава да живее в един спретнат свят, който действа от известни правила. Не бива да забравяте, че битката за правото и неговите морални учредения изискват непрекъснати старания ”, сподели още деканът на факултета.

“Не бива да принизяваме правото и да разрешаваме на другите да го принизяват. Пазете магията на правото и не забравяйте огромната отговорност, която имате като повелители на тази магия ”, съобщи още проф. Даниел Вълчев.

Генерал-майор Тодор Дочев, шеф на военна академия “Георги Стойков Раковски ”, посочи, че за него е горделивост да бъде хазаин на акта по връчването на дипломите на Юридическия факултет. “Изборът на факултета не е инцидентен, това е най-хубавото място за такава гала, тъй като вие минахте по алеята на успехите на българската войска ”, сподели още генерал-майор Дочев. “Военните, спортистите и правистите си приличаме по едно нещо. На всички нас ни е належащо воля за победа, тъй като след завършването с всяко дело и проблем, с който ще се захванете, ще е належащо да побеждавате. Това качество би трябвало да го развивате, то ще ви вдигне последователно до съюзни, до европейски, до национални решения, които би трябвало да защитавате ”, акцентира още началникът на военна академия " Г. С. Раковски ".

“От тук нататък ще се сблъсквате с доста проблеми, борби, само че с помощта на образованието, което сте получили, имам вяра, че вие сполучливо ще извървите този заслужен път на адвокати ”. Това съобщи и доцент доктор Георги Вълчев, заместител - ректорът на Софийския университет.

Последва и тирада от приключилата с 6.00 своето образование Мария Стефанова, която насочи обръщение към всички да бъдат такива хора, с които те самите биха се гордеели един ден. “Отдавайте силата и силата си на това най-малко малко да преобърнете света и да превърнете хората в него да бъдат по-сърдечни, по-добри по-състрадателни. Бъдете признателни за хората в живота си, единствено по този метод можем да пребъдем в специалността, която сме си избрали, а и в живота изобщо ”, сподели още Мария Стефанова.

На тържествената гала присъединяване взеха омбудсманът проф. доктор Диана Ковачева, както и проф. доктор Сашо Пенов, някогашен длъжностен министър на образованието и настоящ учител в Юридическия факултет към СУ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР